Tapte i retten i kampen mot USAs ambassade

Aksjonistene som forsøkte å hindre at USAs ambassade flytter til Huseby i Oslo, har tapt rettssaken i Oslo tingrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Naturvernforbundet, naboer og idrettslag gikk sammen om å stevne Miljøverndepartementet og kommunen for flere brudd på Plan- og bygningsloven Aktivistene ber også om en midlertidig forføyning - at byggetillatelse ikke gis før saken er behandlet av Oslo tingrett.

Etter å ha vurdert over 30 tomter for plassering av den nye ambassaden i Oslo kjøpte USA høsten 2004 tomta i Husebyskogen av Forsvaret. Naboer og Naturvernforbundet har imidlertid protestert heftig mot planene, men fikk ikke medhold hos kommunen eller Fylkesmannen.

Nå har Aksjon Vern Husebyskogen også tapt saken fullstendig i tingretten. De må også betale 245.000 kroner i saksomkostninger til Oslo kommune og til Miljøverndepartementet. (©NTB)

Personvernpolicy