Vi spiser mer frukt og grønnsaker

Vi spiser mer frukt og grønnsaker
Vi spiser mer frukt og grønnsaker

Nordmenn spiser stadig mer frukt og grønnsaker, men det er fortsatt langt igjen til «fem om dagen».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ilustrasjonsfoto:
Scanpix

På 1990-tallet ble det satt i gang flere tiltak for å få folk til å spise mer frukt og grønnsaker. Det ble anbefalt at man burde spise tre porsjoner grønnsaker og to porsjoner frukt hver dag, og kampanjen ble kjent som «fem om dagen».

En undersøkelse viser at andelen som spiser grønnsaker, frukt eller bær daglig har økt fra 40 prosent til 60 prosent i løpet av de siste ti årene, skriver Tidsskrift for Den norske lægeforening.

Økningen er likevel ikke nok til å oppnå målet. Voksne spiser 400 gram frukt og grønnsaker per dag, noe som tilsvarer tre porsjoner om dagen. Det ligger godt under anbefalingen på 750 gram per dag. (©NTB)

Personvernpolicy