Abbas truer med å utebli fra fredskonferanse

Abbas truer med å utebli fra fredskonferanse
Abbas truer med å utebli fra fredskonferanse

Palestinernes president Mahmoud Abbas vil ikke delta på en USA-sponset Midtøsten-konferanse i november hvis Israel nekter å forhandle om en endelig fredsavtale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: REUTERS/Moshe Milner/GPO/Handout/SCANPIX
Palestinernes president Mahmoud Abbas (t.v.), her sammen med Israels statsminister Ehud Olmert, truer med å utebli fra en stor Midtøsten-konferanse i høst dersom Israel nekter å forhandle om en endelig fredsavtale.

Ramallah (NTB-DPA):
- Han vil ikke dra dit hvis det ikke blir gitt garantier. Da er det bedre å ikke holde møtet, sa en av Abbas' rådgivere, Nimr Hammad, mandag. Han føyer til at det ikke bare er Abbas som eventuelt vil melde avbud, men alle arabiske ledere.

I forrige uke var Abbas i Jordan og Saudi-Arabia der han diskuterte den planlagte fredskonferansen med ledere i de to landene.

Helt siden USAs president George W. Bush varslet konferansen i juli, har Abbas insistert på at det må komme noe meningsfullt ut av forhandlingene. Men mens Abbas vil ha reelle forhandlinger, som kan gi en fremtidig palestinsk stat, vil Israels statsminister Ehud Olmert nøye seg med en felleserklæring om partenes gode intensjoner.

Det er ennå ikke klart hvor konferansen skal holdes eller hva som vil være dagsorden. (©NTB)

Personvernpolicy