Muslimer fordømmer trusler mot kunstner

Muslimer fordømmer trusler mot kunstner
Muslimer fordømmer trusler mot kunstner

Internasjonale muslimske organisasjoner tar avstand fra drapstruslene mot den svenske kunstneren Lars Vilks og sjefredaktøren i avisen Nerikes Allehanda. Truslene strider mot islam, blir det sagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Truet på livet

Fanatiske muslimer har truet kunstneren Lars Vilks og sjefredaktør Ulf Johansson i avisen Nerikes Allehanda på livet, fordi Nerikes Allehanda trykket en tegning av Muhammed som en hundefigur. Islam gir ikke grunnlag for slike trusler, mener det europeiske fatwarådet (Foto: Henrik Montgomery, SCANPIX/REUTERS)

Stockholm (NTB-TT): Vilks og sjefredaktør Ulf Johansson er blitt truet på livet etter at Nerikes Allehanda offentliggjorde Vilks' tegning av profeten Muhammed som en hundefigur. Nå fordømmer muslimenes europeiske fatwaråd disse truslene, melder Sveriges Radio.

- Det såkalte europeiske fatwarådet vil i løpet av de nærmeste dagene utstede en fatwa, altså en uttalelse bygget på islamsk lov. Her vil rådet ta avstand fra truslene, het det på den svenske rikskringkastingen SRs nettsider mandag.

- Vi er ikke enige i det terrornettverket al-Qaida har sagt. Vi mener ikke det er riktig å drepe noen på et slikt grunnlag, det er ikke rett islamsk lære, men stikk i strid med islam, sier generalsekretær i fatwarådet Hussein Halawa ifølge SR.

Lars Vilks har tegnet Muhammed som en såkalt rondellhund, det vil si en hundeskulptur til utplassering i rundkjøringer.

Tegningen ble offentliggjort i Nerikes Allehanda 19. august i år, og ble møtt med rasende protester fra muslimer verden over. (©NTB)

Personvernpolicy