Danskenes gullhorn er stjålet

Danskenes gullhorn er stjålet
Danskenes gullhorn er stjålet

Tyver har stjålet den danske nasjonalskatten Guldhornene fra en utstilling i Vejle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

København (NTB-Ritzau): Også andre verdifulle oldsaker ble tatt i tyveriet fra utstillingen i byen sør på Jylland.

Øyenvitner fortalte at de rundt klokken 04.30 mandag så en svart Volvo forlate området ved utstillingen i Vejle, og noterte registreringsnummeret YL 59 356. Dansk politi varslet umiddelbart tollerne ved grensen mot Tyskland, men grensen ble ikke forsøkt sperret.

- Det ville kreve en styrke på 1.000 mann, sa Vejle-politiets talsmann Peter Thaysen til nyhetsbyrået Ritzau. Ifølge avisen Jyllands-Posten tror politiet at det var profesjonelle folk som sto bak tyveriet av Guldhornene.

- Hornene ble oppbevart i den sikreste mobile monter i Danmark, het det på avisens nettsider mandag morgen.

Gjenstandene som ble stjålet, tilhører Nationalmuseet i København, men museets informasjonssjef Nils M. Jensen vil ikke kommentere tyveriet.

Hornene som nå er forsvunnet, er kopier av de to originale Guldhorn som ble stjålet i 1802 og smeltet om til smykker og falske mynter. De var oppdaget hver for seg i 1639 og 1734, og disse funnene er besunget av Adam Oehlenschläger i ett av Danmarks mest kjente dikt. Originalen skal ha vært fra år 400. (©NTB)

Personvernpolicy