- Oslo-drosjer frakter våpen for gjengmedlemmer

- Oslo-drosjer frakter våpen for gjengmedlemmer
- Oslo-drosjer frakter våpen for gjengmedlemmer

Arbeidsdagen til drosjesjåfører i Oslo går ikke bare ut på å frakte passasjerer. Politiet mistenker sjåførene for å frakte våpen og gjengmedlemmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): I flere alvorlige voldssaker som politiet etterforsker, har lovens lange arm mistanke om at drosjene frakter våpen og gjengmedlemmer til og fra åsteder.

Som ledd i en omfattende overvåking av gjengmiljøet etter skytedramaet på Aker Brygge i fjor, mener politiet å ha avslørt nær kontakt mellom drosjesjåfører og sentrale gjengmedlemmer, skriver Aftenposten.

- Gjennom flere år har vi observert påfallende mange drosjebiler med slukte lys ved åstedene for konfrontasjoner mellom gjengene og ved andre kriminelle handlinger, sier assisterende sjef for politiets gjengprosjekt, Tom Østreng i Oslo-politiet.

Han mener spanernes observasjoner er interessante, fordi de stemmer overens med informasjon politiet har mottatt i mange år.

Et mindre antall drosjeeiere knyttes på forskjellig vis til gjengmiljøet, og sjåfører i samtlige drosjesentraler i Oslo står på politiets liste.

Leder Eirik Jensen i Oslo-politiets gjengprosjekt mener drøyt 40 navngitte sjåfører og eiere er involvert. Flere kan være involvert.

- Vi vet at sentrale gjengmedlemmer selv har kjørt drosje, i tillegg til å ha løpegutter der. Og vi vet at drosjer benyttes til frakt av narkotikapartier og til annen kriminalitet. Dette blir ikke mindre interessant når vi vet at det i drosjenæringen også er sjåfører helt uten kjøretillatelse, sier Jensen. (©NTB)

Personvernpolicy