Aslak Sira Myhre fikk avføring levert på døra

Tidligere leder i Rød Valgallianse Aslak Sira Myhre fant en pose med et rasistisk brev og et RV-banner innsmurt i avføring da han kom hjem fra en helgetur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aslak Sira Myhre. Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIXAslak Sira Myhre. Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX

Oslo (NTB): Den tidligere RV-lederen kom hjem fra en helgetur da han oppdaget posen utenfor hjemmet han deler sammen med kona Cathrine Sandnes og deres to døtre.

– Jeg ble helt lammet og skjøv det først til side. Jeg har vært kvalm helt siden jeg fant posen, sier Sira Myhre til Dagbladet.

I brevet som fulgte med i posen sto det at «negre og asiater» kommer til å overta «byens bedre strøk». Brevet var datert 7. september og undertegnet med «Grefsen-beboer».

Det var mandag for en uke siden at Sira Myhre fant brevet og posen.

– Det er ingen formulert trussel i brevet, men det oppleves som en trussel når en person finner et banner, bæsjer på det og kommer hjem til deg og legger det på trappa. Kona mi er jo født i Korea, og når noen uttrykker at de har mye mot asiater og andre innvandrere, vet jeg at det rammer henne og barna mine, sier Sira Myhre.

Lørdag skrev hans kone en kommentar i Dagbladet om hendelsen. Familien har kontaktet politiet og anmeldt forholdet. Brevet og posen med innholdet er levert til politiet.

Sira Myhre ble flere ganger truet på livet da han var RV-leder.

– Men denne gangen rammer det også barna våre. Jeg er ikke redd for vedkommende. Det som gjør meg sint, er at døtrene mine m å vokse opp med de samme rasistiske holdningene som fantes da jeg vokste opp, sier Sira Myhre. (©NTB)

Personvernpolicy