Brann i gullrus

Brann utnyttet Lillestrøms feilsteg mot Tromsø. 4-0 over Fredrikstad gir tungt gullhåp i Bergen.

Fredrikstad (NTB): Maktdemonstrasjonen mot hjemmesterke FFK ga bergensere et sekspoengsforsprang på toppen av tabellen.

Ved sidebytte kunne Brann takke sin landslagskeeper Håkon Opdal for at de ikke lå under, men etter pause viste bergenserne hvorfor de etter all sannsynlighet tar sitt første seriegull på 44 år.

Avkledd på hjemmebane

Sjelden har Fredrikstad blitt mer avkledd på hjemmebane enn de ble av Brann i søndagens kamp.

Etter å ha spilt seg til 1. omgangs første store sjanse var Brann heldige som kunne gå til pause med 0-0. Fredrikstads keeper, Rami Shaaban tro til med en kjemperedning på Kristjan Örn Sigurdssons avslutning etter 11 minutter.

I motsatt ende viste Håkon Opdal landslagsklasse da han først stoppet Raio Piirojas heading etter 24 minutter, og ikke minst da han med en mesterlig benparade hindret Andreas Tegström sju minutter senere.

Nytt lag på banen

Azar Karadas ble satt inn ved pause, og Brann tok kommandoen fra start. Kun tre minutter etter sidebytte får de uttelling. Etter et godt angrep skyter Hassan El Fakiri via en Fredrikstad-spiller, og ballen fyker inn i hjørnet bak en totalt utspilt Fredrikstad-keeper.

Etter scoringen dominerte gjestene totalt og øket ledelsen fullt fortjent ved Azar Karadas etter 61 minutter. Kun fem minutter senere er Thorstein Helstad frampå på en retur og kan enkelt punktere kampen med 0-3. Etter 80 minutter viste Helstad nok en gang hvorfor han er toppscorer i eliteserien da han styrer et frispark fra Petter Vaagan Moen i mål. Fredrikstad var totalt i oppløsning og var heldige som unngikk flere baklengsmål.

Azar Karadas kan juble etter scoring, tre poeng og kanskje viktigst av alt, at han vant veddemålet med sin gode venn Raymond Kvisvik, som sto over dagens kamp med sykdom.

Mons Ivar Mjelde kan sammen med sine spillere og Brann-Bataljonen juble for et meget godt utgangspunkt foran sesongens seks siste seriekamper. (©NTB)