88 drept – 42 skadd

88 drept – 42 skadd
88 drept – 42 skadd

88 personer døde, mens 42 personer ble skadet i søndagens flykrasj i Phuket i Thailand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var et passasjerfly av typen MD-82 som krasjet i dårlig vær på Phuket flyplass. Flyet, fra selskapet One-Two-Go, hadde vært i ferd med å lande da piloten ombestemte seg, og prøvde å fly over flyplassen. Flyet mistet balansen, styrtet og ble delt i to.

Det var 123 passasjerer og et mannskap på fem personer om bord da ulykken skjedde. Flyvraket begynte å brenne, og redningsarbeidet på stedet var svært vanskelig. Ifølge Reuters har den fungerende guvernøren nå sagt at 88 personer omkom, mens 42 personer har blitt reddet ut av vraket på flyplassen.

To svensker som var med flyet overlevde, og har fortalt om sin historie til Aftonbladet.se.

Da ABC Nyheter snakket med pressetalsmann Bjørn Jahnsen i utenriksdepartementet tidligere i dag var det ingen indikasjoner på at det var noen nordmenn på flyet. Det har senere blitt bekreftet at ambassaden i Thailand til NTB.

Sterk vind og regn skal ifølge Chaisak Angsuwan, i det thailandske luftfartstilsynet, være årsaken til ulykken, men det skal nå settes i gang en full etterforskning av hva som egentlig skjedde.

Personvernpolicy