Riksvei 48 stengt etter ras

Riksvei 48 er stengt etter at det gikk et større stein- og jordras ved Havsgård mellom Holmefjord og Eikelandsosen i Hordaland søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eikelandsosen (NTB): Raset skal være 10-15 meter bredt, og dekker hele veibanen. Ingen skal ha vært i nærheten da raset gikk i 10.50-tiden søndag.

- Flere store steiner har falt ut i veibanen, og deler av veien er også ødelagt, sier vaktoperatør Ole Magnus Tveit ved Statens vegvesens veitrafikksentral til NTB.

- Stengt i flere dager

Politi, brannvesen og Mesta var søndag ettermiddag på stedet. Det vil trolig gå flere dager før veien kan åpnes igjen.

- I første omgang venter vi på en geolog, og etter hvert skal veien ryddes. I tillegg må skadene på veien repareres. Deler av ytterkanten har rast ut, og det må bygges opp igjen, sier Tveit.

Stengningen fører til problemer for innbyggerne i Havsgård.

- Dette er en riksvei, så det er jo ganske mye trafikk. Det blir vanskelig nå for folk å komme seg inn til Eikelandsosen. Det er i praksis ingen omkjøringsmuligheter, sier Tveit.

Håper båt settes inn

Beboere i området fortviler over at veien er sperret.

- Veien som vi bruker til jobb, butikker og barnehage i Eikelandsosen er helt ødelagt. Skal vi kjøre dit nå, må vi kjøre over Kvamskogen, Norheimsund, rundt Omastrand og så til Eikelandsosen. Det er jo ikke en reell mulighet, sier en kvinne som bor på Havsgård til bt.no.

Lokalbefolkningen håper det vil bli satt inn båt for å frakte folk over fjorden i stedet. (©NTB) (©NTB)

Personvernpolicy