FOPPALLKORTETSteve Heighway-The bright lad

Steve Heighway-The bright lad
Steve Heighway-The bright lad
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er alltid moro med utradisjonelle spillere som skiller seg ut både på og utenfor banen. Steve Heighway var en slik spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
FOPPALKORTET

Hver lørdag graver Kim og Gustav frem et gammelt, men velholdt Foppallkort fra bunken som har fulgt guttene siden barndommen. Serien vil preges av langt hår, kinnskjegg, stramme shortser og uforglemmelige minner for alle som elsker engelsk fotball.

I tillegg vil en spiller som har hatt æren av å spille sammen med spilleren på Foppalkortet, eller en person som har et spesielt forhold til spilleren, si noen ord.

Foppalkort er en av tidenes mest geniale oppfinnelser for alle som elsker spillet. Minnene om en fotball-legende vil aldri dø så lenge et Foppallkort er i sirkulasjon.

Runde 1: Chris Waddle

Runde 2: Mickey Thomas

Runde 3: Bobby Moore

Runde 4: Peter Bonetti

Runde 5: Liam Brady

Runde 6: Steve Highway

Akademia var, og er, for de fleste fotballspillere et ukjent område, men Liverpool hadde to spillere med universitetseksamen på 70-tallet; Brian Hall og Steve Heighway. Hvem av dem som hadde best eksamener vites ikke, men som fotballspillere har har Liverpoolfansen rangert Heighway klart over Hall i sin kåring «100 players who shook The Kop». Heighway endte på 23. plass, Hall på 75. plass.

I og med at Steve var flink gutt og studerte flittig, tok heller ikke fotballkarrieren av før han ble hentet inn i Liverpoolstallen av Bill Shankly i 1970. Da var han 22 år gammel og hadde tidligere bare spilt amatørfotball. Selv om disse typene dukker opp med ujevne mellomrom, er jo situasjonen totalt forandret i dag hvor guttunger blir flasket opp til å bli profesjonelle fra de lærer å gå.

Heighway hadde en fantastisk karriere med ligameste

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En utradisjonell spiller.En utradisjonell spiller.

rskap, FA-cupmesterskap i titler i Europa. Han var en av spillerne som i 1977 hentet den gjeveste europacupen til Liverpool.

Vingspillet var blendene med hurtighet, finter og innlegg som spesialitet. Han visste også hvor målet stod selv om han oftest var servitøren til Keegan og Toshack i Liverpool-angrepet.

Etter Liverpool-karrieren var han en av flere britiske spillere som gikk til North American Soccer League i USA, men oppholdet i Minnesota Kicks ble kort, og han slo seg inn på en karriere som trener.

Tilbake i Liverpool i 1989 ble han sjef for ungdomssatsingen i klubben, og Liverpoolfans kan takke ham (og andre fans kan gremmes) for å utvikle spillere som Steve Gerrard, Robbie Fowler, Seve McManaman og Michael Owen. Imponerende å ha på trenerCV'en.

La oss glede oss over et klassisk mål fra FA-cup-finalen i 1974 med kombinasjonen Clemence-Toshack-Heighway. Liverpool utklasset Newcastle 3-0 på gamle Wembley.