Komikere brøt sikkerhetsopplegg

Komikere brøt sikkerhetsopplegg
Komikere brøt sikkerhetsopplegg

Kom seg ti meter fra George W. Bush' hotell kledd som Osama Bin Laden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe australske komikere kan risikere fengselstraff i seks måneder, etter at de klarte å komme seg inn i det som skulle være det tryggeste området under APEC-konferansen i Sydney i forrige uke.

Stuntet, som var en del av programmet Chasers War on Everything, slo seerrekorder i går kveld og ble sett av hele 2.3 millioner australiere.

Testet sikkerheten

I innslaget ser man hvordan de utkledde komikerne blir vinket gjennom alle sikkerhetskontrollene. Teamet kjørte tre biler, fulgt av motorsykler, i en falsk bilkortesje, bare meter fra hotellet der blant andre USAs president George W. Bush bodde.

Dette til tross for at sikkerhetsopplegget rundt konferansen var det største i Australsk historie. 5000 mennesker var involvert i sikkerhetsopplegget som skal ha kostet flere hundre millioner australske dollar.

- Sikkerheten på APEC ble presentert som den største sikkerhets-satsningen i Australias historie. Det var 21 verdensledere i landet, nye lover, mye retorikk og en stålring rundt Sydney. Vi tenkte at det ville være passende å teste lovene på en teit, men satirisk måte, sier produsenten bak showet Julian Morrow, til Reuters Television.

Ti meter fra Bushs hotell

Komikerne innrømmer at de ikke trodde at spøken ville gå så langt:

- Når jeg kom ut av bilen og gikk mot politimannen ventet jeg at han ville si «Å, du lurte oss» og at de ville vifte med pekefingeren og si at vi kunne gå siden vi ikke hadde gjort noe galt. Det var ikke før etterpå at de fortalte oss at vi faktisk var i den røde sonen og at noen påpekte at vi bare var ti meter fra hotellet til George W. Bush. Jeg tenkte at det ikke var helt hva vi hadde ment å gjøre, sier en av komikerne, Chas Licciardello.

Han var kledd ut som Osama bin Laden under stuntet.

- Jeg tror at dersom vi ikke hadde bestemt oss for å stoppe, så kunne vi ha kommet helt fram til Operahuset.

Ikke pinlig

Ikke alle synes at stuntet var like vittig.

- Vi har 21 av verdens ledere her. Jeg er like glad i en spøk som alle andre, men dette er ikke morsomt, sier en politimann til Reuters.

- Vel, de ble arrestert så jeg mener at det bare viser at sikkerhetssystemet virker, sier Australias utenriksminister Alexander Downer, som nekter å innrømme at episoden kan virke uheldig eller pinlig for Australia som nasjon.

Saken mot komikerne vil komme opp for retten i oktober.

Personvernpolicy