Madeleine-rapport fingranskes

Kate McCanns skjebnetime

Kate McCanns skjebnetime
Kate McCanns skjebnetime

En portugisisk dommer er nå i gang med å granske den 1.000 sider lange politirapporten om forsvinningen til Madeleine McCann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Risikerer tiltale
Kate McCann, moren til den savnede fireåringen Madeleine, risikerer å bli tiltalt for drap på sin egen datter etter at en 1.000 sider lang politirapport er oversendt en dommer. Her forlater hun sitt hjem i Rothley sentralt i England. (Foto: Reuters / Alistair Langham / SCANPIX)

Portimao (NTB-AFP): Han har ti dager på seg til å finlese rapporten og ta stilling til bevisene som blant annet utpeker fireåringens foreldre som mistenkte i saken. Kate og Gerry McCann nekter for å ha noe som helst med forsvinningen å gjøre.

Portugals riksadvokat Fernando Jose Matos har også sett rapporten, og han understreker at etterforskningen vil fortsette med full styrke samtidig som han antyder at portugisiske myndigheter kan kreve at Maddies foreldre blir pågrepet og utlevert til Portugal.

Siktelser

Kate og Gerry McCann fikk fredag i forrige uke formell status som mistenkte i saken, men reiste hjem til Storbritannia to dager etterpå. Mandag overleverte politiet rapporten til statsadvokat Jose Cunha de Magalhaes e Meneses, som allerede tirsdag sendte rapporten videre til en dommer.

Det er ifølge BBC usikkert hvorfor statsadvokaten videresendte rapporten så raskt. En grunn kan være at han anbefaler at Kate og Gerry McCann blir siktet eller tiltalt i saken, at han vil utstede ransakingsordrer, at han vil ha dem inn til nye avhør eller at han vil at de blir pågrepet og satt under kausjon.

Madeleine McCann forsvant fra familiens ferieleilighet i badebyen Praia da Luz 3. mai i år.

– Renvaske seg

Philomena McCann, Maddies tante og talsperson for familien, sier det var ventet at rapporten ble oversendt til dommeren så raskt.

– Det endrer ikke på noe. Vi får bare vente og se om det kommer en siktelse eller tiltale. Dersom Kate og Gerry blir tiltalt, vil de få en sjanse til å renvaske seg, sier hun.

Beslaglegge leiebil

En kilde ved statsadvokatens kontor sier at den portugisiske påtalemyndigheten ønsker å beslaglegge en gjenstand som kan gi nye beviser i saken. Det er ikke kjent hvilken gjenstand det er snakk om, men avisa Diario de Noticias sier at påtalemakten vil ta inn bilen som ekteparet McCann leide etter at Madeleine forsvant. Det er den samme bilen hvor etterforskerne mener å ha funnet biologiske spor fra jenta.

Andre meldinger går ut på at statsadvokaten ønsker at dommeren skal beordre beslaglegging av personlige dokumenter som tilhører Kate og Gerry McCann.

Avisa Journal de Noticias skriver onsdag at britisk politi på vegne av portugisisk politi skal avhøre venner og familie av Kate og Gerry McCann. (©NTB)

Relaterte saker:

Hevder å ha funnet spor etter Madeleine

Venner slår ring om Madeleines foreldre

Madeleines foreldre reiser hjem

Begge Madeleines foreldre mistenkt

Personvernpolicy