Tsunamivarsel i Indonesia

Tsunamivarsel i Indonesia
Tsunamivarsel i Indonesia

Flere land i stillehavsregionen har sendt ut tsunamivarsel etter at et kraftig jordskjelv rystet Indonesia onsdag. Flere bygninger har rast sammen på Sumatra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skjelvet, som hadde sitt episenter på havbunnen 100 kilometer utenfor Bengkulu-provinsen på Sumatra, ble målt til 7,9 på Richter's skala. Kort tid etter ble det meldt om et nytt skjelv i samme område, men det skyltes trolig en misforståelse hos det amerikanske senteret US Geological Survey.

Onsdagens skjelv var så kraftig at det kan føre til en tsunami, og myndighetene i både Indonesia, Malaysia, India og på Sri Lanka har sendt ut tsunamivarsel for hele Indiahavet.

Kollapset

TV-stasjonen Global TV melder at flere bygninger har rast sammen i provinshovedstaden Padang på Vest-Sumatra, mens TV-stasjonen Metro TV opplyser at flere bygninger står i brann. Det er ennå ikke kjent om noen er omkommet eller er blitt skadd.

Jordskjelvet var så kraftig at høyhus begynte å svaie i Indonesias hovedstad Jakarta, som ligger flere hundre kilometer lenger øst. Enkelte bygninger i byen ble evakuert etter skjelvet.

Fikk panikk

- Vi merket skjelvet, og jeg fikk panikk og sprang ut nødutgangen, forteller 23 år gamle Widyastuti som befant seg inne i en bank i Jakarta da hele huset begynte å riste. Også i Thailand og Singapore kunne man merke rystelsene.

Indonesia var det landet som ble verst rammet av tsunamien i desember 2004. I Aceh-provisen alene omkom om lag 168.000 mennesker.

Øystaten Indonesia ligger på den såkalte «Ildringen» i Stillehavet, der flere kontinentalplater møtes.

Jordskjelvet skal ha funnet sted klokken 18.18 lokal tid (13.18 norske tid), melder Jakartapost.com.

Det kinesiske nyhetesbyrået Xinhua meldte tidligere i dag om et moderat jordskjelv som rammet østlige deler av Indonesia i morgentimene onsdag. Skjelvet skal ha målt 5.0 på Richters skala.

Personvernpolicy