– Kan få følger for SV-statsråder etter hvert

Det svake valgresultatet for SV kan få konsekvenser for enkeltstatsråder etter hvert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det svake valgresultatet for SV kan få konsekvenser for enkeltstatsråder etter hvert, mener SVs fylkesleder i Akershus, Liv Heidi Brattås Remo.

Dagen etter valget vil hun ikke si hvilke SV-statsråder som kan bli skiftet ut, men sier at SVs tilbakegang skyldes at partiet framsto for utydelig i partiets hovedsaker.

- Velgernes dom er rimelig entydig. Vi ble for utydelige i hovedsakene, som er utdanning, miljø og fattigdomspolitikk, sier Brattås Remo til NTB.

Hun mener partiet bør få valget litt mer på avstand før det trekker konklusjoner.

- SVs landsstyre må evaluere valget og situasjonen når det samles 22. og 23. september, sier Brattås Remo.

- Kommer utskiftninger

Fylkeslederen i Telemark SV, Steinar Miland, har samme analyse som sin partikollega i Akershus. Også fylkesleder Gunhild Johansen i Troms SV mener at partiet må ta en grundig gjennomgang av årsakene til det dårlige valgresultatet.

- Jeg vil ikke kappe noen hoder, men en slik gjennomgang vil vise oss om det er noen som har mer ansvar enn andre, sier hun til NTB.

Johansen tror likevel at noen av statsrådene i regjeringen blir skiftet ut.

- Det kan være sundt med friskt blod i regjeringen, enten ved at det kommer inn nye krefter eller en omrokering mellom statsrådene, sier Johansen.

Partidrøfting først

Fylkesleder i Telemark, Terje Myhre, sier valgresultatet ikke bør føre til utskiftning av enkeltstatsråder.

Myhre aksepterer heller ikke at SV har vært utydelig i valgkampen.

Fylkesleder Randi Benjaminsen i Buskerud vil drøfte valgresultatet internt i partiet før hun går ut med synspunkter i mediene. Hun sier hun ikke støtter kravet fra stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo om at miljøvernminister Helen Bjørnøy og kunnskapsminister Øystein Djupedal må skiftes ut.

- Ulogisk krav

Fylkesleder Jørgen Melve i Hordaland SV sier det er opplagt at partiet ikke har nådd fram til velgerne.

- Men om dette skyldes SVs prestasjoner, vet jeg ikke, sier Melve.

Han synes ikke det er logisk å kreve at enkeltpersoner går ut av regjeringen som følge av lokalvalget.

- Hele organisasjonen har stått bak valgkampopplegget, sier Melve, som ikke vil si mer om saken før landsstyremøtet har drøftet valgutfallet.

Fylkesleder Arnfinn Monsen i Nord-Trøndelag mener at det ikke er et krav i SV om å bytte ut statsråder slik fotballag nederst på tabellen bytter ut trenere. Han er heller ikke enig med styremedlem Inge Staldvik i Nord-Trøndelag SV som sier til Nationen at partiet bør gå ut av regjeringen etter det elendige valgresultatet.

- Det får han stå for selv, jeg kjenner ikke til det utspillet, sier Monsen til NTB. (©NTB)

Personvernpolicy