Fiskerstrand valgt inn i bystyret

Velgerne straffet ikke Høyres Toril Fiskerstrand for de kontroversielle uttalelsene om innvandring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Velgerne straffet ikke Høyres Toril Fiskerstrand for de kontroversielle uttalelsene om innvandring. Tvert imot får hun fast plass i Oslo bystyre, takket være mange personlige stemmer.

Toril Fiskerstrand sto oppført på ukumulert plass på Høyres liste. At hun nå kommer inn som bystyrerepresentant for Oslo Høyre, betyr at hun er blant de seks ukumulerte på lista med flest personlige stemmer.

- Jeg kan ikke bekrefte noe offisielt på det nåværende tidspunkt, men det stemmer at jeg har fått vite at Fiskerstrand skal være valgt inn, sier leder for Oslo Høyre, Michael Tetzschner, til Journalisten.no.

Først senere tirsdag ventes det offisielle valgresultatet å være klart.

- I prinsippet kan det være nok med én stemme, siden alle bak de ti forhåndskumulerte stiller likt. Men jeg er ikke i tvil om at Toril har fått mange sympatistemmer etter rasismebeskyldningene hun ble utsatt for fra NRK, sier Tetzschner.Selv er Toril Fiskerstrand overrasket over å ha blitt valgt inn.

- Jeg har nok fått noen stemmer fra folk som trodde jeg mente det jeg sa. Og det er litt leit, men jeg håper de fleste som stemte på meg, gjorde det fordi de skjønte hva jeg egentlig ville si, sier hun.

Fiskerstrand trakk seg i forrige uke fra alle verv i Oslo Høyre etter at hun kom med svært kontroversielle uttalelser om innvandrere til en NRK-reporter utstyrt med skjult mikrofon. (©NTB)

Personvernpolicy