Vil ikke snakke om avgang

Vil ikke snakke om avgang
Vil ikke snakke om avgang

Miljøvernminister Helen Bjørnøy nekter å kommentere kravene om hennes avgang etter SVs katastrofevalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Blir sittende:
Statsråd Helen Bjørnøy under SVs valgvake på Rockefeller i Oslo mandag kveld. (Foto: Kyrre Lien / SCANPIX)

Miljøvernministeren har blitt valgets store syndebukk i SV, og var tirsdag i sentrum for et knallhardt mediekjør. SVs stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo gikk ut i flere aviser med krav om Bjørnøys avgang, og en rekke anonyme partimedlemmer har blinket henne og kunnskapsminister Øystein Djupedal ut som «svake ledd» for SV i regjeringen.

- Jeg har lest det Ballo har sagt, og det får stå for hans egen regning. Jeg ønsker ikke på kommentere kritikken, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy til ABC Nyheter.

- Jeg har ingen planer om å trekke meg, og vil fortsette å jobbe hver dag med klimaspørsmål.

- Hvordan har du det i dag?


- Jeg har det fint, men som alle andre er jeg skuffet over resultatet til SV. Det skal vi nå sette i gang og evaluere internt i partiet. Dagen etter et valg er ikke dagen for å konkludere om slike spørsmål, sier Bjørnøy til ABC Nyheter.

Halvert

SV gjorde et elendig valg, med halvert oppslutning sammenlignet med kommunevalget i 2003. Oppslutningen til partiet vil ifølge Nettavisen lande på omkring 6,1 prosent.
Anonyme SV-ere sier tirsdag til Klassekampen at partileder Kristin Halvorsen bør vurdere å bytte ut noen av SV-statsrådene.

Mange kommentatorer har påpekt at SV har slitt med å bringe miljøspørsmålet inn i valgkampen.

- Vi har forsøkt å sette fokus på klima, men vi må bare erkjenne at vi ikke har lykkes helt med det, sier Bjørnøy til ABC Nyheter.

- Føler du som miljøvernminister et personlig ansvar for at SV ikke slapp mer til med klimabudskapet?

- Jeg har snakket om miljøet overalt jeg har vært. Selv om dette spørsmålet ikke fikk det fokuset jeg hadde ønsket meg i valgkampen har ikke spørsmålet blitt noe mindre viktig. Dette er det viktigste politiske spørsmålet i verden i dag, og SV lover at vi hver dag fremover vil jobbe for å sette dette på dagsordenen.

Krever utskifting

SVs stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo er en av de få partimedlemmene som har uttalt seg negativt om Bjørnøy og utdanningsminister Djupedal under fullt navn.

- Vi kommer ikke utenom at de må byttes ut, og diskusjonen må komme umiddelbart. Når vi ligger under 0-3 kan vi ikke fortsette med samme mannskap, sier SV-representant Olav Gunnar Ballo. til VG.

- Med sterke statsråder kunne vi oppnådd noe, i stedet oppfatter folk oss som et parti som vil mye, men får til lite, fortsetter han.

Regjeringskilder i Arbeiderpartiet sier ifølge Dagsavisen at de synes det er naturlig om SV skifter ut statsråder. Ifølge avisen blir Bjørnøys navn trukket frem også av disse kildene.

Personvernpolicy