Danskeferje tok inn vann i Hirtshals

Danskeferje tok inn vann i Hirtshals
Danskeferje tok inn vann i Hirtshals

Alle om bord måtte evakueres da danskeferja «Pride of Telemark» mistet strømmen, drev inn i moloen og begynte å ta inn vann under innseilingen til Hirtshals.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hirtshals (NTB-Ritzau): Ferja, som er eid av det norske rederiet Kystlink, mistet strømmen under innseilingen til Hirtshals ved 1-tida natt til tirsdag. Båten drev borti havnemoloen og fikk ei flenge på skipets venstre side.

- Jeg kan bekrefte at det er et hull i siden på ferjen, og den tar inn vann, sier rederiets administrerende direktør Jarle Dragsten til TAs nettutgave.

Alle passasjerene måtte forlate ferja, men bilene var tirsdag formiddag fortsatt om bord. Når bilene kan komme i land, avhenger av hvor fort båten kan tømmes for vann.

Pumper

Ferja ble buksert til Color Lines kaianlegg etter grunnstøtingen. Der tok den inn så mye vann at den satte seg på havnebunnen, men tirsdag formiddag klarte Kystlink å holde ferja flytende ved hjelp av en massiv innsats fra pumper.

Pumpene lenser 30.000 liter vann i minuttet ut i havnebassenget. De er stilt til rådighet for rederiet av Beredskabsstyrelsen i Danmark.

Hjørring kommune er på stedet med et undervannskamera for å lokalisere flengen, opplyser kommunens beredskapssjef Knud Børge Møller. En stor treplanke blir senket ned foran hullet for å bremse innstrømmingen av vann.

Kansellert

Dragsten håper ferja kan tømmes for vann i løpet av tirsdagen. Rederiet har kansellert alle avganger inntil videre.

- Dette er veldig trist, men vi er først og fremst glade for at ingen ble skadet, sier Dragsten til TAs nettutgave.

Det var 150 passasjerer, 64 besetningsmedlemmer, 50-60 lastebiler og flere personbiler om bord i ferja, som kom fra Langesund. (©NTB)

Personvernpolicy