Mot stjernestatus i Tyskland

Mot stjernestatus i Tyskland
Mot stjernestatus i Tyskland

Den ferske hockeyproffen Mathis Olimb har gjort sine saker svært bra på den drøy måneden han har vært i Augsburg. - Jeg trives og gleder meg til fortsettelsen, sier Olimb til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ny norsk hockeystjerne

Mathis Olimb, her mot Justin Williams i kampen mellom Norge og Canada i ishockey-VM i Moskva i mai, har imponert så langt i tysk hockey.

Foto: Scanpix

Tidligere Vålerenga Hockey-spiller Mathis Olimb har allerede rukket å gjøre seg bemerket i den tyske hockeytoppen. Olimbs lag, Augsburg Panthers, har åpnet den tyske DEL-ligaen med en seier og ett tap.

Tidligere Vålerenga Hockey-spiller Mathis Olimb har allerede rukket å gjøre seg bemerket i den tyske DEL-ligaen. Søndag scoret han sitt første mål i den tyske serien (Foto: www.aev-panther.de)Tidligere Vålerenga Hockey-spiller Mathis Olimb har allerede rukket å gjøre seg bemerket i den tyske DEL-ligaen. Søndag scoret han sitt første mål i den tyske serien (Foto: www.aev-panther.de)

- Vi vant borte mot Ingolstad med 5-3 på fredag mens vi på søndag tapte mot Hannover, 2-4.

Tross tapet gjorde Olimb seg bemerket mot Hannover. 12.32 ut i siste periode satte Oslo-gutten inn det som skulle bli kampens siste mål.

- Ja, jeg scoret ett mål i tredje periode, men vi tapte og det er jo den en sitter igjen med til slutt. Moro å score, men surt at vi tapte, sier 21-åringen til ABC Nyheter.

Olimb stortrives i tysk hockey. Nå ser han frem til fortsettelsen i den tøffe DEL-ligaen.

- Det har vel gått sånn som jeg forventet. Det går raskt og det er et meget høyt nivå på spillet, men jeg synes det har gått veldig bra så langt. Det er ny kamp på søndag, mot Straubing Tigers, da skal vi vinne.

Det kan bli tøft å ta tre nye poeng mot Straubing. Laget har vunnet sine to første kamper, mot Iserlohn og Hamburg, og topper tabellen etter to serierunder sammen med Sinupret Ice Tigers.

Flyttet opp

Siden dette er første sesongen til Olimb innser han at det i starten er viktig å ta små steg.

- Målet mitt er foreløpig å gjøre det best mulig, det vil si å få spille mest mulig og gjøre en god jobb for laget.

Dersom Olimb spiller alle kampene til Augsburg, blir det ikke mye tid til hvile.

- Vi spiller 56 kamper i løpet av en sesong så det er ganske hardt, men det nytter ikke å klage. Det er viktig å stå på hele tiden.

Og målsetningen for klubben er klar:

- De seks første lagene går rett til kvartfinalene mens lagene fra syv til ti spiller om de to siste plassene. Det er blant disse ti vi håper å komme til slutt.

Augsburg-sportssjef Duane Moeser er imponert over Olimbs kvaliteter. Det viser han ved å gi nordmannen tillit på isen.

- I den første kampen spilte jeg i andrerekka mens jeg mot Hannover ble flyttet opp i første. Det var moro, sier stortalentet fra Oslo.

Olimb hadde i fjor en kanonsesong i Vålerenga. Han er også et produkt av den gode satsingen som gjøres ved ishockeylinjen ved WANG Toppidrett i Oslo.

Personvernpolicy