Døende 86-åring hadde gebiss i svelget

Den døende 86-åringen ble påført pustemaske, men ingen av helsepersonellet oppdaget at mannen hadde et gebiss i svelget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Mannen ble behandlet for lungebetennelse ved Lovisenberg Diakonale Sykehus i Oslo i august i år.

De pårørende fikk beskjed om at faren hadde fått pustemaske fordi han hadde vansker med å puste selv. I et brev til Helsetilsynet forteller familien at 86-åringen gjentatte ganger forsøkte å ta tak i masken, men fikk ikke lov av sykepleieren, melder NRK.

Flere leger og sykepleiere så til pasienten i løpet av dagen, men ingen fjernet gebisset før eller under behandlingen med pustemaskene, ifølge spesialkonsulent hos Helse- og sosialombudet i Oslo, Pål Arne Edvinsen.

Det var 86-åringens datter som oppdaget at det lå en hel overkjeveprotese i farens svelg.

Mannen døde senere samme dag. Ledelsen ved Lovisenberg Diakonale Sykehus har hatt flere samtaler med de pårørende og beklaget det som har skjedd. Sjeflege ved sykehuset, Bjørn Holm, sier det som skjedde er et klart brudd på rutiner. (©NTB)

Personvernpolicy