Venner slår ring om Madeleines foreldre

Venner slår ring om Madeleines foreldre
Venner slår ring om Madeleines foreldre

Naboer og venner slår ring om savnede Madeleine McCanns foreldre. Hvis noen i den midtengelske landsbyen Rothley tror Gerry og Kate McCann drepte datteren sin, holder de munn med mistanken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gir ikke opp håpet
Gerry McCann, faren til den savnede britiske fireåringen Madeleine McCann, snakker til mediene mens kona Kate lytter i bakgrunnen med ett av parets andre barn på armen. Gerry McCann sa ved ankomsten til England søndag at familien ikke gir opp håpet om at Madeleine er i live og letingen etter henne. Han og hans kone vil reise tilbake til Portugal, hvis politiet der ber om det. (Foto: SCANPIX/REUTERS)

Ekteparet Kate og Gerry McCann kommer hjem til landsbyen Rothley en mil nord for Leicester i Midt-England søndag. Politiet hadde satt i verk strengt vakthold rundt huset, mens venner og familie var møtt fram for å vise sin støtte.(Foto: Reuters/scanpix)Ekteparet Kate og Gerry McCann kommer hjem til landsbyen Rothley en mil nord for Leicester i Midt-England søndag. Politiet hadde satt i verk strengt vakthold rundt huset, mens venner og familie var møtt fram for å vise sin støtte.(Foto: Reuters/scanpix)

Nottingham (NTB-Reuters-AP): Mediefolk beleiret søndag familiens hjem i Rothley en mil nord for byen Leicester, og helikoptre med kamerafolk hang i lufta over huset. Folk i det velstående småsamfunnet ristet på hodet og kalte saken og situasjonen absurd.

Politiet i Portugal mener foreldrenes beslutning om å reise hjem til England, vil gjøre etterforskningen av Madeleine McCanns forsvinning vanskeligere. Fireåringen ble borte fra familiens ferieleilighet i Praia da Luz på den sørportugisiske Algarve-kysten 3. mai i år.

Erklæring

Foreldreparet landet på East Midlands-flyplassen i Midt-England søndag sammen med de to år gamle tvillingbarna Sean og Amelie. Gerry McCann var knapt kommet ut av flyet før han leste opp en erklæring for de frammøtte mediefolkene.

– Det er hjerteskjærende å vende hjem til Storbritannia uten Madeleine, og vi gir ikke opp letingen etter henne. Vi har ikke hatt noe med vår nydelige lille datters forsvinning å gjøre, sa fireåringens pappa, som tilføyde at de siste dagene har vært en tøff påkjenning.

Portugisisk politi har verken beslaglagt ekteparets pass eller lagt noen form for begrensninger på deres bevegelsesfrihet. Kate og Gerry McCann har på sin side sagt at de er villige til å reise tilbake til Portugal for å la seg avhøre på nytt hvis det er nødvendig.

Fotografer stimler sammen rundt bilen med ekteparet Kate og Gerry McCann og deres to år gamle tvillinger Sean og Amelie ved familiens avreise fra ferievillaen i Praia de Luz sør i Portugal i helgen. (Foto: Reuters/Scanpix))Fotografer stimler sammen rundt bilen med ekteparet Kate og Gerry McCann og deres to år gamle tvillinger Sean og Amelie ved familiens avreise fra ferievillaen i Praia de Luz sør i Portugal i helgen. (Foto: Reuters/Scanpix))

Etterforskning

Den portugisiske etterforskeren Olegario Sousa sa ifølge nyhetsbyrået Reuters at parets hjemreise kan gjøre etterforskningen vanskeligere. Men han understreket at de to ikke er siktet for noe og dermed juridisk sett står helt fritt til å reise hvor de vil.

– Det blir opp til statsadvokaten å avgjøre om det skal reises tiltale eller om saken skal henlegges, sa Sousa søndag. Statusen ekteparet McCann har fått som såkalte «arguidos» – mistenkte – kan ifølge BBC opprettholdes i åtte til ti måneder.

Søndagsavisen Sunday Express satte ord på mange briters tanker da den på lederplass skrev at det er vanskelig å tro at ekteparet McCann kaldblodig kan ha villedet en hel verden. Det virker like sannsynlig at de blir gjort til syndebukker av portugisisk politi, mener avisen. (©NTB)

Les mer:

Madeleines foreldre reiser hjem

Begge Madeleines foreldre mistenkt

Personvernpolicy