Erna på stemmefiske langs Akerselva

Erna på stemmefiske langs Akerselva
Erna på stemmefiske langs Akerselva

Som et siste forsøk på å få flere Oslo-borgere til å stemme Høyre, gikk Erna Solberg langs Akerselva og delte ut valgmateriell til turgåere søndag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stemmefiske
Erna Solberg og representanter fra Nordre Aker Høyre gikk langs Akerselva for å fiske stemmer søndag ettermiddag. Joggere og syklister raste forbi, men flere turgåere tok imot de lokale brosjyrene fra Høyre-lederen. (Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX)

Oslo (NTB-Wibecke Lie): Sammen med representanter for Høyre i bydelen Nordre Aker vandret Høyre-lederen fra Stillatorget og nedover mot sentrum, der joggere og syklister med fart i blikket utgjorde flertallet på gang- og sykkelstien.

– Det er ikke så lett å få kontakt med folk som nærmest kommer heseblesende med tungen ut av munnen, men jeg har da fått delt ut en del brosjyrer til vanlige turgåere, sier Høyre-lederen til NTB i det hun får en ny bunke med valgbrosjyrer i hånden.

Lys på gangveien

Ved starten på turen hadde Erna Solberg følge med snart 82 år gamle Alise Huseby som bor i området, og som ønsker seg lys på gangveien.

– Det er fryktelig mørkt og glatt her om vinteren, og jeg skulle ønske vi kunne få lys i hvert fall mellom eldresenteret og bussholdeplassen i Kjelsåsveien, sier Huseby til NTB.

Men Erna Solberg kan lite gjøre med akkurat den saken, og ber Huseby snakke med Erling Lae.

– Ja, det skal jeg gjøre, jeg stemmer på ham, sier 82-åringen som med sine gåstaver beveger seg på lette bein etter Høyre-lederen.

Lokalvalg

Når Solberg overleverer sine brosjyrer til turgåerne, er hun også rask med å understreke at årets valg ikke bare er et lokalvalg, men at det også er et bydelsvalg.

– Vi er veldig opptatt av at vi skal ha trygge lokalsamfunn, og jeg er litt skuffet over at det ikke er kommet godt nok fram i debatten, sier Høyre-lederen til NTB.

På spørsmål om hvorfor det er hun, og ikke for eksempel Fabian Stang eller Erling Lae som er ute langs Akerselva for å sikre stemmer til partiet, er svaret at de er ute blant folk andre steder i hovedstaden.

– Det er viktig for velgerne at vi står på helt til sist i de kommunene som bare har valg mandag, understreker hun.

Tryggere by

Det er «et tryggere lokalsamfunn og en tryggere hovedstad» som er Erna Solbergs hovedbudskap siste dag før valget.

– Vi har foreslått mer penger til politiet, men vi legger også stor vekt på forebyggende arbeid, og ikke minst på samarbeid lokalt mellom politi, skole og barnevern. Vi vil ha færre voksentomme rom og vi vil ha nulltoleranse for narkotika. Dette er viktige valgkampsaker i et kommunevalg, sier Høyre-lederen som også ønsker at unge som er på vei utfor må få raskere hjelp.

– Flere frivillige er blant stikkordene her, sier partilederen før hun haster videre på søndagsturen langs Akerselva. (©NTB)

Personvernpolicy