Norge vant i Moldova

Norge tok tre viktige poeng i EM-kvalifiseringen mot Moldova.

Steffen Iversen gratuleres av jublende lagkamerater etter å ha headet Norge til 1-0 ledelse under EM-kvalifiseringskampen mellom Moldova og Norge på Zimbru stadion lørdag kveld.

Steffen Iversen (30) stanget ballen i mål og sørget for at Norge vant den viktige EM-kvalifiseringen mot Moldova lørdag.

Dermed tok Norge tre svært viktige poeng og klatret opp til annenplass i gruppe C etter at Bosnia tidligere på dagen tapte sin kvalifiseringskamp mot Ungarn og Malta overraskende klarte 2-2 mot gruppeleder Tyrkia.

Norge har nå gode muligheter til å nå EM-sluttspillet i Sveits og Østerrike.

Målet til Iversen kom to minutter ut i andre omgang. Et innlegg fra Martin Andresen traff hodespesialisten perfekt, og ballen gikk i tverrliggeren, via keeper Serghei Pascenco og i mål.

Like i forkant hadde John Carew åpnet omgangen med en sjanse som så vidt ble avverget av en hjemmeforsvarer.

Moldova presset for utligning mot kampslutt. Nærmest scoring kom de etter 74 minutter, da et forsøk etter corner endte i den norske tverrliggeren og over.

Helt på tampen av omgangen fikk vertene en ny skuddsjanse, men ballen traff rett på keeper Håkon Opdal.

- Vi visste at det kom til å bli en vanskelig kamp, men jeg synes gutta gjorde en god innsats, uttalte Åge Hareide etter til tv-kanalen Viasat 4 etter kampen.