Nederlandsk kvinne vil bort fra Colombia-gerilja

Colombiansk fjernsyn har vist opptak av en nederlandsk kvinne som angivelig holdes som gissel av FARC-geriljaen i Colombia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Colombianske sykehusfolk bærer bort en kiste med en regjeringssoldat som er drept i kamp med den venstreorienterte FARC-geriljaen. Foto: John Jairo Bonilla / Scanpix.Colombianske sykehusfolk bærer bort en kiste med en regjeringssoldat som er drept i kamp med den venstreorienterte FARC-geriljaen. Foto: John Jairo Bonilla / Scanpix.

Amsterdam (NTB-DPA): Tanja Nijmeijer skal ha sluttet seg til geriljaen frivillig, men skal nå ønske å reise hjem.

Opptaket skal ha blitt funnet på Nijmeijers bærbare datamaskin da regjeringsstyrker erobret en leir fra geriljaen for mer enn seks uker siden, meldte det nederlandske nyhetsbyrået ANP lørdag.

Det ble vist på fjernsynet i Colombia sent fredag kveld.

I uken som gikk, hevdet en nederlandsk statsviter at «minst to norske kvinner» også er med i FARC. Men verken Utenriksdepartementet i Oslo, den norske ambassaden i Bogota eller Latin-Amerikagruppene (LAG) kjenner til noe slikt.

- Disse terroristene dreper alle som måtte ønske å forlate dem. Det er derfor Tanja Nijmeijer nå er i livsfare, sa Colombias utenriksminister Araújo Perdomo til nederlandske mediefolk i Brussel sist torsdag.

Perdomo ble selv tatt som gissel av FARC, men greide å rømme nyttårsaften i fjor etter et seks år langt fangenskap.

FARC, som ble opprettet på 1960-tallet, er Latin-Amerikas eldste, største og best utstyrte venstreorienterte geriljaorganisasjon. (©NTB)

Personvernpolicy