Fabian Stang får refs av advokatnemnd

Fabian Stang får refs av advokatnemnd
Fabian Stang får refs av advokatnemnd

Oslo Høyres ordførerkandidat Fabian Stang får refs av advokatenes Disiplinærnemnd for å ha handlet i strid med god advokatskikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stangs opptreden kalles «svært uryddig».

«Overtredelsen er ikke bagatellmessig og innklagede er tidligere kritisert for brudd på de etiske regler, Han meddeles derfor en irettesettelse», heter det i avgjørelsen.

Saken gjelder Fabian Stangs opptreden ved en eiendomsoverdragelse, melder dn.no.

Stang sier til NTB at han ikke tror saken vil få noen betydning for valget i Oslo.

- Jeg håper folk forstår at vi advokater lever av at motparten kan mene at vi har gjort noe galt. Har jeg gjort noe minste galt, tar jeg selvkritikk for det, og vil bøye meg for avgjørelsen, men jeg har ennå ikke lest kjennelsen, sier han.

Han er ikke sikker på hva saken dreier seg om, men tror det gjelder oppløsning av et sameie i forbindelse med en hytteoverdragelse i Kragerø for flere år siden.

Ikke første gang

Stang er også tidligere blitt innklaget to ganger. Den ene gangen konkluderte den offentlige nemnda med at han hadde handlet i strid med god advokatskikk ved han «handlet i strid med sin fortrolighetsplikt». Denne saken dreide seg om barnefordeling og skifte etter separasjon.

I den andre saken, som ennå ikke er endelig avgjort, konkluderte Advokatforeningens disiplinærutvalg med at han hadde tatt salær som ikke sto i rimelig forhold til det utførte arbeidet. Denne avgjørelsen har Stang anket til den offentlige disiplinærnemnda, ifølge Aftenposten.

- Flere roller
I saken fra Kragerø presenterte Stang seg i utgangspunktet som advokat for klagerens søster. Deretter skal han ifølge klageren ha regissert en fiktiv transaksjon med seg selv som påstått kjøper av sin klients andel av sameiet, i den hensikt å presse prisen for eierandelen opp.

Ifølge klageren, som ønsker å være anonym, hoppet Fabian Stang inn og ut av saken som henholdsvis advokat og kjøper/sameier - alt etter hva som passet ham.

Etter at klageren valgte å benytte sin forkjøpsrett, påtok Stang seg rollen som oppgjørsansvarlig. Klagen ble først avvist i disiplinærutvalget for Oslo krets av Den Norske Advokatforening fordi klageren manglet rettslig interesse.

Klager påanket utvalgets beslutning til Disiplinærnemnden, som kom fram til et annet resultat. (©NTB)

Personvernpolicy