Ingen ny etterforskning mot Krekar

Førstestatsadvokat Lasse Qvigstad i Oslo slår fast at det ikke er grunnlag for å åpne ny etterforskning av mulla Krekar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Avgjørelsen er i tråd med innstillingen fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST), bekrefter Qvigstad overfor Bergens Tidende.

PST har i et drøyt halvår har forsøkt å skaffe nye bevis mot mullaen etter at han i desember 2006 havnet på svartelisten til FNs sanksjonskomité.

Oppføringen av Krekar på FNs såkalte terrorliste skjedde etter krav fra USA. I januar i år ba så riksadvokaten PST vurdere om svartelistingen ga grunnlag for ny etterforskning mot Krekar.


Qvigstad sier til BT at vilkårene for å åpne ny etterforskning ikke var oppfylt etter paragraf 224 i straffeprosessloven.

- Her er det krav om at det skal være rimelig grunn til å undersøke om det foreligger straffbare forhold. Det har kommet fram påstander, men ingen bevis eller dokumentasjon, sier statsadvokaten. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus