Ber Pensjonistpartiet-politiker trekke seg

Ledelsen i Pensjonistpartiet ber bystyrerepresentanten Kåre Husabø i Bergen, som uttalte at homofile menn burde kastreres, om å trekke seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen (NTB): - Styret i Pensjonistpartiet i Hordaland tar meget sterk avstand fra de uttalelser som Kåre Husabø kom med angående homofile ovenfor ungdomsskoleelever fra Åsane, skriver partiet i en pressemelding, melder bt.no.

Meldingen kom etter at lederen i Pensjonistpartiet, Frank W. Hansen, først hadde gått ut med støtte til partifellen. Han hevdet at uttalelsene var provosert fram av skoleelevene som besøkte valgboden.

- Han sa at alle homofile burde føres inn i et register, og at de burde kastreres. Vi spurte om han virkelig var for kastrering av homofile, og det svarte han ja på, sier niendeklassingen Serine Talhaug.

Hun var på klassetur og oppsøkte valgbodene på Torgallmenningen i Bergen da Husabø skal ha kommet med de oppsiktsvekkende uttalelsene. (©NTB)

Personvernpolicy