FOPPALLKORTET

Stjernen som aldri fikk et mesterskap

Stjernen som aldri fikk et mesterskap
Stjernen som aldri fikk et mesterskap

Arsenallegenden Liam Brady er en av de spillere som i sin tid var en av verdens beste, men som aldri fikk anledning til å skinne et internasjonalt mesterskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOPPALKORTET

Hver lørdag graver Kim og Gustav frem et gammelt, men velholdt Foppallkort fra bunken som har fulgt guttene siden barndommen. Serien vil preges av langt hår, kinnskjegg, stramme shortser og uforglemmelige minner for alle som elsker engelsk fotball.

I tillegg vil en spiller som har hatt æren av å spille sammen med spilleren på Foppalkortet, eller en person som har et spesielt forhold til spilleren, si noen ord.

Foppalkort er en av tidenes mest geniale oppfinnelser for alle som elsker spillet. Minnene om en fotball-legende vil aldri dø så lenge et Foppallkort er i sirkulasjon.

Runde 1: Chris Waddle

Runde 2: Mickey Thomas

Runde 3: Bobby Moore

Runde 4: Peter Bonetti

Runde 5: Liam Brady

«Chippy», et navn som han har etter sitt varemerke på fotballbanen (eller kanskje pga av sin forkjærlighet for den britiske nasjonalretten fish and chips), herjet i Arsenal siste halvdel av 70-tallet med FA-cup-triumf i 1979 og finaletap i cupvinnercupen mot Valencia året etter.

Liam Brady, superstjernen som aldri fikk et mesterskap.Liam Brady, superstjernen som aldri fikk et mesterskap.

Faktisk var han så god mot Juventus i semifinalen at italienerne punget ut for å sikre seg midtbaneeleganten da sesongen var slutt. I Juventus ble det to sesonger kronet med serie A-gull. Men i en tid med reguleringer (maks to utlendinger på hvert lag), ble han for lett da legendene Boniek, Plattini og Brady ble veid opp mot hverandre. Brady ble solgt videre til Sampdoria, men han hadde allerede oppnådd legendestatus på sine to år i Torino.

Som nevnt innledningsvis fikk han dessverre aldri spilt i et internasjonalt mesterskap. Irland var ikke en fotballstormakt på 70-tallet og i Euro 88, da Irland kvalifiserte seg, var han suspendert og skadet. Han fant heller aldri tonen med landslagsjef Jack Charlton. De to stod for diametralt ulikt fotballsyn og var ingen perlevenner. Brady ble defor aldri foretrukket i VM 90.

I stedet la han opp spillerkarrieren og begynte en karriere som manager i Celtic og Brighton, begge opphold uten suksess. Han var faktisk aktuell som Arsenal-sjef etter at Bruce Rioch forlot Highbury i 1996, men han ville ikke være manager mer. I stedet kom etter hvert Arsene Wenger, and the rest is history......

For å glede alle Arsenalsupportere:

Et legendarisk Brady-mål fra julaften 1979 da Arsenal knuste Spurs 5-0. Se og nyt!

Personvernpolicy