Pensjonistparti-politiker: – Homser bør kastreres

Pensjonistpartiets bystyrerepresentant Kåre Husabø (85) i Bergen fortalte skoleelever ved en valgbod at homofile menn burde kastreres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen (NTB): Pensjonistpartiets bystyrerepresentant Kåre Husabø (85) i Bergen fortalte skoleelever ved en valgbod at homofile menn burde kastreres.

– Han sa at alle homofile burde føres inn i et register, og at de burde kastreres. Vi spurte om han virkelig var for kastrering av homofile, og det svarte han ja på, sier niendeklassingen Serine Talhaug.

Hun var på klassetur og oppsøkte valgbodene på Torgallmenningen i Bergen da Husabø skal ha kommet med de oppsiktsvekkende uttalelsene.

– Du må stryke det med kastrering. Dette må ha vært sagt i kampens hete, sier Husabø i en kommentar til bt.no. Men så peker han på at loven åpner for frivillig kjemisk kastrering.

– Når loven åpner for det, synes jeg det er hver enkelts valg. Hvis du har kommet i en sånn situasjon at livet ikke gir mening, så er jo muligheten der for dem som har kommet ut i et slikt uføre.

– «Et slikt uføre», mener du da det å være homofil?

– Nei, ikke direkte.

– Hva slags uføre tenker du på?

– Nei, det er vanskelig å svare på, det får være opp til den enkelte å vurdere, sier Husabø, før han bekrefter at han mener homofile sprer sykdom.

– Det er bare å se på statistikken, en må jo høre litt på fagfolk. Husabø erklærer seg også som sterk motstander av at homofile skal få lov til å adoptere barn og viser til at han er redd barna skal bli mobbet.

På spørsmål om hva han selv mener om homofile, svarer han:

– Jeg vil påstå det at de har vanskeligheter, uten at vi skal dømme dem. De har vanskeligheter i samfunnet, med å tilpasse seg, de møter motstand her og der, sier Husabø.

RV-leder Torstein Dahle, som selv er homofil, reagerer kraftig på Husabøs uttalelser. Partiet krever nå at han trekker seg fra Bergen bystyre. (©NTB)

Personvernpolicy