Madeleines mor mistenkt

Madeleines mor mistenkt
Madeleines mor mistenkt

Den forsvunne britiske småjenta Madeleine McCanns mor får status som mistenkt i saken, melder BBC. Familiens talskvinne bekrefter at portugisisk politi har besluttet å behandle Kate McCann som mistenk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mistenkt

Den forsvunne britiske småjenta Madeleine McCanns mamma Kate får status som mistenkt i saken. På bildet kommer hun til avhør hos politiet i Portugal som varte i 11 timer fram til tidlig fredag morgen. Etter dette ble det klart at Kate formelt skulle settes under mistanke. Det samme kan skje med ektemannen Gerry etter at han ble avhørt senere fredag.

Foto: Scanpix

Portimaio (NTB-AFP-DPA): Portugisisk politi mener blodspor i en bil knytter Kate McCann til datteren Madeleines forsvinning, og har gitt henne status som mistenkt.

McCann-familiens talskvinne kaller mistanken latterlig.

Kate McCann møtte fredag til nye avhør, dagen etter at hun ble utspurt av politiet i 11 timer. Det britiske nyhetsbyrået Press Association meldte at hun formelt var satt under mistanke, og viste til anonyme venner av familien som kilder.

Ektemannen Gerry McCann var ventet innkalt til avhør senere fredag. Talskvinnen Justine McGuinness bekreftet at politiet nå behandler de to på ulik måte, og betegner behandlingen av Kate som «latterlig».

Blod
- Det er kommet en latterlig antydning om at blod som ble funnet i en bil de leide 25 dager etter at Madeleine ble tatt, kan stamme fra henne. Det blir antydet at Kate på ett eller annet vis er knyttet til datterens død, noe som helt klart er absurd, sa McGuinness fredag.

Uavhengige kommentatorer påpeker at når politiet har gitt Kate McCann status som «arguida» - formelt mistenkt - betyr det ikke nødvendigvis at hun vil bli siktet eller tiltalt. Det gir derimot etterforskerne anledning til å stille henne mer nærgående og detaljerte spørsmål.

- Rett før avslutningen av nattens avhør, gjorde politiet det klart at de har flere spørsmål de ønsker å stille henne. Men de kan ikke stille disse spørsmålene uten å gi henne stats som «arguida» snarere enn som alminnelig vitne, sa talskvinnen ifølge BBC.

Murat
Den eneste som tidligere har hatt slik status i Madeleine-saken er briten Robert Murat, som bor i området der familien McCann var på ferie da jenta forsvant 3. mai.

Til tross for gjentatte avhør og husundersøkelser, ble Murat verken siktet eller tiltalt.

- Politiet har nå antydet overfor Kate at hun er innblandet i datterens forsvinning.

De har ikke satt fram noen slik antydning overfor Gerry, så det er helt klart at de to nå får ulik behandling, sa Justine McGuinness fredag.

Ifølge Daily Express skal etterforskerne ikke ha opptrådt aggressivt overfor Kate McCann under avhøret fredag. Men London-avisen skrev på sine nettsider fredag at hun og ektemannen frykter at de skal bli «framed», altså utsatt for falske anklager fra politiets side. (©NTB)

Personvernpolicy