Bare halvparten får se Moldova-Norge

Bare halvparten får se Moldova-Norge
Bare halvparten får se Moldova-Norge

5 av 10 kan glemme å se Norges landskamp mot Moldova på TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heia Norge

Det er langt fra sikkert du får se kampen Moldova-Norge på lørdag.

Foto: Scanpix

Chisinau (NTB): Viasat sitter på de eksklusive rettighetene til fotballguttas bortekamper. Før er kampene blitt sendt på TV3. Lørdagens kamp derimot er flyttet til Viasat4 som overtar ZTVs plass. Ikke engang alle TV3s seere kan ta inn den nye kanalen.

Skal du se kampen på fjernsyn må du enten:

*Ha Viasats parabolpakke

*Være tilknyttet bakkenettet

*Være tilknyttet kabelnett (NB! Noen kabelnett har ikke tilgang til Viasat)

Canal Digitals satellittkunder kan ikke ta inn Viasats sendinger, og i mange norske TV-stuer er det kun NRK og TV 2 som er på menyen.

–50 prosent kan ta inn lørdagens kamp. Det blir seere, men jeg vil ikke spekulere i hvor mange det blir. Vi har aldri sendt direktesendt fotball på ZTV, sier Viasats sportssjef Stian A. Kleppo til NTB.

Han ser ikke problemet med at halvparten blir snytt for godbiten.

– Alle som vil kan se kampen. Vi streamer kampen på internett eller folk må bestille Viasat-pakken. Her har vi en begivenhet å vise samtidig som bakkenettet er åpnet. Det er perfekt timing å starte en ny kanal, forklarer Kleppo.

TV3 har de siste årene ha et snitt på 400-500.000 seere de gangene Norge har vært i aksjon. Slike tall blir det neppe lørdag.

– Men ikke glem at vi i Viasat har bygd opp en kanal gjennom fotballinteresse tidligere. Med drahjelp fra Rosenborgs fremganger bygde vi ut TV3 som den store mesterligakanalen på 1990-tallet.

Foruten noen små visuelle grep skal ikke titterne merke stor forskjell. Kleppo vil ikke kjøre den nye svenske modellen med tre kommentatorer. Henrik Strömblad (hovedkommentator) har med seg ekspertene Glenn Hysén og Bosse Pettersson.

– Nei, det er uaktuelt med tre kommentatorer. Vi har hørt på svenskene og det blir bare kakling. Vi sliter nok med rollefordelingen med to mann i boksen.

Nylig gikk TV3 i svart da Rosenborg møtte Tampere hjemme på Lerkendal. Hovedkommentator Roar Stokke frykter ikke «reprise» selv om lørdagens kamp sendes fra lutfattige Moldova der det er store mangler i det meste.

– Det er veldig spesielt å kommentere fotball i så fattige land. Det gjør inntrykk å se hvordan folk har det, men jeg forbereder meg som vanlig og stoler på at andre har kontroll på det tekniske. Selv på Lerkendal har ting gått i svart, sier Stokke.

PS. Det er uklart om Egil «Drillo» Olsen fortsetter som ekspert på TV3. Den tidligere landslagssjefen er aktuell for trenerjobb i Irak. Dersom det blir utenlandseventyr for Drillo, blir det utvidede oppgaver for Vidar Davidsen. (©NTB)

Personvernpolicy