– Ny bin Laden-video

Osama bin Laden planlegger å henvende seg til det amerikanske folk i forbindelse med årsdagen for terrorangrepene 11. september 2001.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-AFP-Reuters): Det opplyser den amerikanskbaserte etterretningsgruppen SITE, som overvåker al-Qaidas meldinger.

På en internettside brukt av al-Qaida står det at det nye videoopptaket vil bli offentliggjort i løpet av de neste dagene. Nettstedet har lagt ut et bilde som angivelig er fra videoopptaket.

Én forandring i bin Ladens utseende er åpenbar på bildet. På bildet er bin Ladens skjegg svart. På tidligere opptak har terrorlederens skjegg vært grått.

Sist gang en bin-Laden-video ble offentliggjort var 29. oktober 2004, og det er over et år siden det forrige lydopptaket av al-Qaida-lederen.

Intel Center, et annet senter som overvåker ekstremistiske sider på internett, sa torsdag kveld at de forventet at videoen blir lagt ut i løpet av de neste 72 timene.

Det antas at bin Laden og hans nestkommanderende Ayman al-Zawahri skjuler seg i grenseområdene mellom Pakistan og Afghanistan. (©NTB)

Personvernpolicy