Ap-politiker trakk seg fra verv etter kristenutspill

Arbeiderpartiets styremedlem i Loddefjord Mathias Reither trakk seg torsdag fra sine verv etter at han på en blogg ga uttrykk for at det er bra for kristne misjonær å råtne i fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Jeg koser meg hver gang en eller annen fra en karismatisk menighet får råtne litt i fengsel i Midtøsten eller Øst-Asia på grunn av misjonering. Det har de bare godt av», skrev i Mathias Reither på det kristne nettdebattforumet kristenblogg.no.

«Hadde jeg vært kulturminister hadde alle de karismatiske menighetene mistet statsstøtten over natten. Mange ønsker dette, til og med mange i toppsjiktet i partiet», skrev Reither ifølge magazinet.no.

- Klønete

Overfor NRK uttalte Reither at han hadde formulert seg klønete.

- Jeg vil komme med en uforbeholden unnskyldning til alle kristne for at jeg formulerte meg slik som om jeg koste meg om misjonærer ble fengslet i Midtøsten grunnet misjonering. Det jeg egentlig mente var at man bør respektere lover som forbyr misjonering i for eksempel Syria, Iran etc. Jeg beklager min klønete formulering, sier Reither.

Bedt om å trekke seg

Aps partisekretær Martin Kolberg sier påstandene er fullstendig i strid med det Arbeiderpartiet står for.

- Vi ba ham trekke seg fra alle tillitsverv i Arbeiderpartiet og det har han nå gjort, sier Kolberg.

Kolberg sier videre at hvis Reither skulle bli valgt inn i bystyret i Bergen, vil det være ønskelig at Reither blir innvilget permisjon.

- En person med denne typen holdninger kan ikke representere Arbeiderpartiet, sier Kolberg. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus