Ap-politiker trakk seg fra verv etter kristenutspill

Arbeiderpartiets styremedlem i Loddefjord Mathias Reither trakk seg torsdag fra sine verv etter at han på en blogg ga uttrykk for at det er bra for kristne misjonær å råtne i fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Jeg koser meg hver gang en eller annen fra en karismatisk menighet får råtne litt i fengsel i Midtøsten eller Øst-Asia på grunn av misjonering. Det har de bare godt av», skrev i Mathias Reither på det kristne nettdebattforumet kristenblogg.no.

«Hadde jeg vært kulturminister hadde alle de karismatiske menighetene mistet statsstøtten over natten. Mange ønsker dette, til og med mange i toppsjiktet i partiet», skrev Reither ifølge magazinet.no.

- Klønete

Overfor NRK uttalte Reither at han hadde formulert seg klønete.

- Jeg vil komme med en uforbeholden unnskyldning til alle kristne for at jeg formulerte meg slik som om jeg koste meg om misjonærer ble fengslet i Midtøsten grunnet misjonering. Det jeg egentlig mente var at man bør respektere lover som forbyr misjonering i for eksempel Syria, Iran etc. Jeg beklager min klønete formulering, sier Reither.

Bedt om å trekke seg

Aps partisekretær Martin Kolberg sier påstandene er fullstendig i strid med det Arbeiderpartiet står for.

- Vi ba ham trekke seg fra alle tillitsverv i Arbeiderpartiet og det har han nå gjort, sier Kolberg.

Kolberg sier videre at hvis Reither skulle bli valgt inn i bystyret i Bergen, vil det være ønskelig at Reither blir innvilget permisjon.

- En person med denne typen holdninger kan ikke representere Arbeiderpartiet, sier Kolberg. (©NTB)

Personvernpolicy