Rhys Jones (11) gravlagt i Liverpool

Rhys Jones (11) gravlagt i Liverpool
Rhys Jones (11) gravlagt i Liverpool

Elleveåringen som ble skutt og drept av en annen gutt i Liverpool i slutten av august, ble gravlagt torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Reuters
Kisten med 11 år gamle Rhys Jones bæres ut av Anglian Cathedral i Liverpool. Flere tusen mennesker møtte fram for å minnes elleveåringen som ble skutt og drept av en annen gutt i august i år.

Foto: REUTERS / Peter Byrne.

To gutter holder programmet for gudstjenesten hvor Rhys Jones ble stedt til hvile torsdag. Elleve år gamle Rhys ble skutt og drept av en annen gutt Liverpool i slutten av august. Foto: Reuters/Phil Noble/SCANPIX.To gutter holder programmet for gudstjenesten hvor Rhys Jones ble stedt til hvile torsdag. Elleve år gamle Rhys ble skutt og drept av en annen gutt Liverpool i slutten av august. Foto: Reuters/Phil Noble/SCANPIX.

Rhys Jones ble truffet av et skudd i nakken mens han lekte utenfor en pub sammen med venner. Den unge gjerningsmannen syklet bort fra åstedet, og etterforskningen pågår fortsatt.

Under begravelsen i byens katedral hadde flere tusen mennesker møtt fram for å minnes elleveåringen.

Applausen dundret gjennom kirkerommet da Rhys’ far og tre venner bar den vesle kisten opp midtgangen.

Familien hadde bedt de frammøtte om å stille i fotballtrøyer – enten den blå trøya til Rhys’ favorittlag Everton, eller den røde som brukes av spillerne til Liverpool.

Draktene var et symbol på forbrødring i en by som preges av sterke motsetninger, ikke minst mellom fattige og rike bydeler. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus