Rhys Jones (11) gravlagt i Liverpool

Rhys Jones (11) gravlagt i Liverpool
Rhys Jones (11) gravlagt i Liverpool

Elleveåringen som ble skutt og drept av en annen gutt i Liverpool i slutten av august, ble gravlagt torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Reuters
Kisten med 11 år gamle Rhys Jones bæres ut av Anglian Cathedral i Liverpool. Flere tusen mennesker møtte fram for å minnes elleveåringen som ble skutt og drept av en annen gutt i august i år.

Foto: REUTERS / Peter Byrne.

To gutter holder programmet for gudstjenesten hvor Rhys Jones ble stedt til hvile torsdag. Elleve år gamle Rhys ble skutt og drept av en annen gutt Liverpool i slutten av august. Foto: Reuters/Phil Noble/SCANPIX.To gutter holder programmet for gudstjenesten hvor Rhys Jones ble stedt til hvile torsdag. Elleve år gamle Rhys ble skutt og drept av en annen gutt Liverpool i slutten av august. Foto: Reuters/Phil Noble/SCANPIX.

Rhys Jones ble truffet av et skudd i nakken mens han lekte utenfor en pub sammen med venner. Den unge gjerningsmannen syklet bort fra åstedet, og etterforskningen pågår fortsatt.

Under begravelsen i byens katedral hadde flere tusen mennesker møtt fram for å minnes elleveåringen.

Applausen dundret gjennom kirkerommet da Rhys’ far og tre venner bar den vesle kisten opp midtgangen.

Familien hadde bedt de frammøtte om å stille i fotballtrøyer – enten den blå trøya til Rhys’ favorittlag Everton, eller den røde som brukes av spillerne til Liverpool.

Draktene var et symbol på forbrødring i en by som preges av sterke motsetninger, ikke minst mellom fattige og rike bydeler. (©NTB)

Personvernpolicy