En stor stemme har gått bort

En stor stemme har gått bort
En stor stemme har gått bort

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pavarotti døde klokken fem i dag tidlig etter å ha kjempet mot kreft i bukspyttkjertelen i lengre tid. Han ble 71 år gammel.

Luciano Pavarotti ble regnet som en av de største tenorer i sin generasjon, helt på høyde med italienske Enrico Caruso og svenske Jussi Björling. Men mest vil han nok bli husket for å ha gjort opera populær langt utenfor det tradisjonelle konsertpublikum.

Pavarotti fikk sin debut i 1961, i Puccinis populære opera «La Boheme», på operahuset i Reggio Emilia i Italia. Det store gjennombruddet kom et par år senere da han hoppet inn som reserve for en annen kjent italiensk tenor under oppsetningen av «La Boheme» i London.

En av Pavarottis mest berømte og minnerike opptredender var da han sammen med sine operakollegaer, de spanske verdensstjernene José Carreras og Placido Domingo, introduserte opereklassikere for 800 millioner mennesker under fotball VM i 1990.

Pavarottis siste offentlige opptreden ble åpningsseremonien under de olympiske vinterleker i Torino i februar 2006.

Også norsk musikkliv uttrykker stor sorg ved Pavarottis bortgang. Pavarotti, som har hatt tre opptredender i Norge, beskrives i rosende ordelag av både Kjell Hilveg og avtroppende operasjef Bjørn Simensen.

– Han var en av verdens fremste sangere, kanskje den fremste, og han har gledet verden med sin eksepsjonelle stemme, sier operasjef Simensen til NTB.

Pavarotti var far til fire døtre, fire år gamle Alice, som han har sammen med sine nye kone Nicoletta, og tre døtre fra sitt tidligere ekteskap.

Personvernpolicy