Kastes ut av Golden League

Kastes ut av Golden League
Kastes ut av Golden League

Alt tyder på at Andreas Torkildsen ikke får kaste spyd i Golden League neste år. Etter to år i varmen velges trolig en annen kastøvelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg må nok si at jeg ikke har stor tro på at spyd for menn kommer til å bli med enda et år. Nå har vi hatt spyd med Andreas Thorkildsen og Tero Pitkämäki på programmet de siste to årene. Det er i seg selv temmelig uvanlig. Derfor kommer nok en annen kastøvelse til å bli valgt neste år, sier Bislett-general og president i Norges Fri-idrettsforbund, Svein Arne Hansen til NTB.
Han legger ikke skjul på at spyd for menn har vært en både morsom og spennende øvelsene de to årene den har stått på Golden League-programmet. Det har vært kamp om seieren i hvert eneste stevne, og ingen spydkaster har vært i nærheten av gullpotten på en million dollar (seks millioner kroner).
– Dersom vi hadde valgt spyd for menn enda et år, så måtte vi vel gått over på den andre siden av gaten hver gang vi møtte en kulestøter eller diskoskaster, sier Hansen litt spøkefullt.
Han sier at programmet for Golden League neste sesong ikke er avgjort ennå, men mye kommer til å bli avklart etter et arbeidsmøte i Berlin 17. september.
– Vi er en arbeidsgruppe som skal jobbe fram et forslag til Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). Det er det internasjonale forbundet som tar den endelige avgjørelsen, men forslaget fra oss, kommer det ikke til å bli forandringer på, sier Hansen. (©NTB)

Foto: Scanpix

Personvernpolicy