Avviser nå ikke gjenvalg

Høyres Toril Fiskerstrand har ikke tatt stilling til om hun bli sittende i Oslos bystyre hvis hun gjenvelges. Onsdag trakk hun seg fra alle partiverv etter et radioinnslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå avviser høyrepolitiker Toril Fiskerstrand likevel ikke at hun kan bli sittende i bystyret i neste periode. - Jeg har ikke rukket å ta stilling, sier hun. Foto: ScanpixNå avviser høyrepolitiker Toril Fiskerstrand likevel ikke at hun kan bli sittende i bystyret i neste periode. - Jeg har ikke rukket å ta stilling, sier hun. Foto: Scanpix

- Jeg har ikke rukket å ta stilling til om jeg skal bli sittende ved eventuelt gjenvalg, sier Fiskerstrand til ABC Nyheter.

Oslo-politikeren trakk seg onsdag fra alle verv i Høyre etter et innslag på NRK P3 der hun ble spurt om sin holdning til «negre» av en reporter med skjult mikrofon.

Fiskerstrand står imidlertid fremdeles på partiets liste til bystyret ved kommunevalget. Dermed kan hun bli gjenvalgt 10. september. Fiskerstrand står på partilistens 23. plass.

Ved forrige valg fikk partiet 15 representanter i Bystyret, men selv om mandatfordelingen skulle bli den samme i år kan Fiskerstrand nå opp ved bruk av personstemmer, det som tidligere het kumulering.

- Jeg går ut fra at jeg ikke blir gjenvalgt, men jeg må få summet meg litt. Dette har gått så forferdelig av hengslene at jeg ikke har rukket å tenke på det, sier Fiskerstrand torsdag.

Negre
«Det er mange jeg kjenner som synes det er så mange negre rundt omkring,» sa NRKs journalist til Fiskerstrand ved Høyres valgbod i Oslo.

«Jeg synes det ikke bare er negre, jeg synes det er like mange andre nasjonaliteter som pakistanere,» svarte Fiskerstrand.

«Jeg synes mange er her for å benytte seg av vår naivitet og leve og snylte på vårt fellesskap, og det irriterer meg noe skrekkelig, og det irriterer de fleste andre også,» fortsatte hun.

Hør innslaget hos NRK (ekstern lenke)

- Misforstått
- Jeg føler meg totalt misforstått og tatt ut av en sammenheng. Jeg prøvde å vri samtalene bort fra innvandrere. Jeg er overhodet ingen rasist, sier Fiskerstrand til ABC Nyheter.

- Det kokte litt der og da, fordi han var veldig innpåsliten. Jeg forsøkte å snu samtalen vekk fra det han tok opp. Fargede er ikke noe større problem enn andre, og jeg tenkte kun jeg ville bli kvitt ham.

- Er det aktuelt for deg å ta saken opp med Pressens Faglige Utvalg?
- Nei, jeg vil legge dette dødt, og er enige med Oslo Høyre om det. Jeg føler vi har taklet saken så godt vi kunne. Jeg vil helst at dette skal dø hen.

Fiskerstrand er deltidspolitiker, og jobber med fiskerieksport.

- Jeg har mange venner i forskjellige land.

Råtapen
P3s journalist Ludvig Løkholm Lewin, som lagde innslaget for Osenbanden, ønsket ikke å uttale seg til ABC Nyheter, men henviser til sin redaksjonssjef Tone Donald.

- Jeg har ikke hørt råtapen selv, men vaktsjefen har hørt den, sier Donald.

- Fiskerstrand sier sitatene hennes er tatt ut av sammenheng, hva tenker du om det?
- Vi hører og registrerer at hun er av den oppfatningen, mens vi er av en annen oppfatning. Og der står saken.

- Vi har publisert det vi ønsket å publisere, og der ligger også det åpne spørsmålet reporteren kom med. Vi vurderer å legge ut råtapen, men foreløpig har vi ikke sett det som nødvendig.

Personvernpolicy