Stjernelag på revejakt

Stjernelag på revejakt
Stjernelag på revejakt

Et stjernelag av norske skuespillere er i gang med filmversjonen av «Den siste revejakta».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto/Copyright: Scanpix
Kristoffer Joner klar for «Den siste revejakta»

Produsent Synnøve Hørsdal melder om god stemning på settet. (Foto: Sara Johannessen/Scanpix)Produsent Synnøve Hørsdal melder om god stemning på settet. (Foto: Sara Johannessen/Scanpix)

I disse dager starter innspilling av filmen «Den siste revejakta» i Oslo og omegn. Store navn som Kristoffer Joner, Nicolai Cleve Broch, Kåre Conradi og Bjørn Sundquist er noen av dem som for anledningen har trukket i hippiegevanter og tatt steget tilbake til 1979.

- Stemningen på settet er veldig god.Vi har en kjempebra stab med mye flinke folk. Det har gått kjempefint så langt, bank i bordet, forteller produsent Synnøve Hørsdal til ABC Nyheter.

Krim med humor

«Den siste revejakta» er basert på Ingvar Ambjørnsens kultbok med samme navn. Filmversjonen beskrives som en «svart krimkomedie om overgangen fra 70-tallets uskyldige idyll til jappetidas beinharde individualisme».

- Krimkomedie er en sjanger som kanskje ikke er så vanlig i Norge, men i USA og England har vi flere eksempler på denne type filmer, sier Hørsdal og nevner eksempler som «Lock, Stock and Two Smoking Barrels», «Trainspotting» og «Big Lebowski».

- Filmen vil ha et spennings-plot, men med veldig mye humor, forsetter hun.

Izzat-regissør

«Den siste revejakta» regisseres av Ulrik Imtiaz Rolfsen som tidligere har stått bak «Izzat» og denne høsten er aktuell med «Varg Veum - Bitre blomster».

- Vi valgte Ulrik fordi han er svært visuelt dyktig. Én ting er å lage 1979 utenifra men vi trengte noen som kunne skape en stemning som virket sann, sier Hørsdal.

Produsenten forteller at de har vært i nær kontakt med Ingvar Ambjørnsen under utviklingen av manus og at de har en løpende dialog med forfatteren.

Sløye typer

I følge pressemeldingen fra Nordisk film handler filmen om (Kristoffer Joner) og Robert (Cleve Broch) som er to sløye typer som lever i harmoni med verden rundt seg og lar livet passere i en evig hasjrus. De tjener sine slunkne grunker på småsalg av tjall, og mener selv at de sørger for livsnødvendig påfyll til en lidende befolkning. Nå står de foran det siste store kuppet: 45 kg høykvalitets nepalsk hasj skal spres i Oslos undergrunn og gjøre Carl og Robert steinrike.

Drømmen om hippiekollektiv på landet realiseres, men så kommer den jappete vannsengselgeren Glenn (Conradi) inn fra sidelinja. Carl og Robert blir omsider vekket fra sin sløve harmoni og må kjempe tilbake.

Innspillingen av «Den siste revejakta» skal etter planen avsluttes 23. oktober i år og filmen har forventet premiere 29. august 2008.

Personvernpolicy