21 henrettet i Iran

Iranske myndigheter henrettet onsdag 21 personer, minst 17 av dem narkotikasmuglere, melder iranske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Teheran (NTB-AP-Reuters): Narkotikasmuglerne ble henrettet ved henging i provinsen Khorasan Razavi onsdag. Provinsen grenser mot Afghanistan, hvor mesteparten av verdens heroin kommer fra.

Fire andre ble henrettet i byen Shiraz sør i landet etter å ha blitt dømt for bandittvirksomhet, smugling, ulovlig oppbevaring av våpen og angrep på sikkerhetsstyrker, ifølge nyhetsbyrået Fars. En stor folkemengde var til stede for å se på hengningene i Shiraz.

Hver dag siden 21. mars har én forbryter blitt henrettet i den sørlige provinsen Fars, der Shiraz er viktigste by, og henrettelsene skal fortsette til «alle kriminelle aktiviteter har opphørt», ifølge tjenestemenn.

Det er ulike meldinger om hvor mange mennesker som har blitt henrettet i Iran hittil i år. Ikke alle henrettelser rapporteres offentlig, men Amnesty International har registrert 210 henrettelser, inkludert onsdagens. Eksiliranere og andre kritikere av Irans prestestyre påpeker at tallet på henrettelser har økt dramatisk den siste tiden.

Folk som blir funnet skyldig i drap, voldtekt, utroskap, væpnet ran, frafall fra islam og narkotikasmugling kan alle dømmes til døden ifølge iransk lov.(©NTB)

Personvernpolicy