Polsk krimforfatter dømt for drap

En polsk krimforfatter er dømt til 25 års fengsel for et drap han selv detaljert beskriver i en av sine krimbøker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wroclaw (NTB-AP-Reuters): Forfatteren selv, Krystian Bala, hevder han er uskyldig. Den detaljerte beskrivelsen av et drap i hans bok «Amok» fra 2003 er identisk med drapet han nå er dømt for, fordi han bygde på beskrivelser i pressen, har han forklart.

Men politiet mener Bala i sin bok kom med detaljer om drapet som bare politiet, eller drapsmannen selv, kunne kjenne til.

25 års fengsel

Dommen falt i Wroclaw onsdag. Bala ble dømt til 25 års fengsel for drapet på forretningsmannen Dariusz Janiszewski, som skal ha vært elskeren til Balas ekskone.

Ifølge dommen har Bala fornedret og torturert Janiszewski før han drepte forretningsmannen. Janiszewski ble funnet drept i elva Oder, nær grensa til Tyskland, i 2000. Han var bakbundet, og hendene var samtidig festet til ei løkke rundt halsen.

Detaljert beskrivelse

Politiet fant verken motiv eller gjerningsmann for det brutale drapet, før en anonym tipser ba politietterforsker Jacek Wroblewski lese romanen «Amok», som kom ut i 2003. Wroblewski konstaterte at romanen på punkt etter punkt stemte overens med drapet på Janiszewski.

Videre etterforskning viste at forretningsmannen hadde hatt et forhold til Balas ekskone, at Bala tilsynelatende hadde brukt forretningsmannens mobiltelefon etter drapet, samt at den samme telefonen var blitt solgt via Balas konto på et auksjonssted på internett.

Ifølge dommen var Bala drevet av sykelig sjalusi. (©NTB)

Personvernpolicy