Beklager septiktømming i Oslo havn

Skulle rense Oslo havn for giftig mudder, i stedet tømte selskapet septik i Oslofjorden. Nå beklager Secora hendelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det som har skjedd er sterkt beklagelig, og skal ikke kunne skje. Det er helt uakseptabelt, og et klart brudd på vår rutine om septiktømming, sier administrerende direktør Ole-Johnny Johansen i en pressemelding.

Rutinen er at før det blir fullt i tanken skal man til kai for å tømme. Ved kai tømmes så tanken av en godkjent renovatør.

Fartøyet startet sitt arbeid for Oslo Havn i mai 2006.

Ifølge VG Nett skal det statlige selskapet siden juni i fjor ha spylt mellom 20 000 og 60 000 liter kloakk rett i fjorden

Ifølge administrerende direktør Ole-Johnny Johansen i Secora skal den totale mengden som er tømt i sjøen maksimalt dreie seg om 4000-5000 liter, og ikke 20 000 liter, som VG påstår.

Interne undersøkelser skal ha vist at fartøyet ved om lag fem tømminger ikke har fulgt rutinen, og innholdet på tanken er blitt tømt direkte i fjorden.

Johansen forsikrer om at Secora nå gjennomgår alle rutiner for å forhindre at dette skjer igjen, både i forbindelse med Ren Oslofjord og selskapets andre engasjementer.

- Vi skal gjøre alt som står i vår makt for å forhindre slike hendelser som dette i fremtiden. Vi har nå innskjerpet rutineoppfølgingen blant alle våre mannskaper, og vi ser på om vi kan gjøre rutinene enda tydeligere overfor medarbeiderne. Videre vil vi se på om det er andre tiltak vi kan gjøre ombord slik at det blir enda enklere å etterleve rutinene, sier Johansen i pressemeldingen

Secora beklager også de omdømmemessige konsekvensene hendelsen har for havneoppryddingsprosjektet i Oslo havn.

Personvernpolicy