- Enkelt å avlytte mobiler

Snushaner har mye å velge i. Det er best å holde et godt grep om mobilen for å unngå avlytting og snoking i personlige tekstmeldinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Det er enkelt å avlytte mobiltelefoner, sier Frode Olafsen ved SpyShop i Oslo. Illustrasjonsfoto: Scanpix-Det er enkelt å avlytte mobiltelefoner, sier Frode Olafsen ved SpyShop i Oslo. Illustrasjonsfoto: Scanpix

- Det vi selger mest av er lydopptakere og videoutstyr. Den minste digitale lydopptakeren har en varighet på 75 timer og er ikke mer enn 3 centimeter lang, sier Frode Olafsen ved SpyShop i Oslo.

Forretningen hans tilbyr en mengde utstyr til avlytting og overvåking. I sortimentet finnes mikrofoner som kan ta opp lyd på 17 meters hold og enheter som loggfører alt hva et PC-tastatur skriver. Sporingsutstyr er også populært.

- GPS-sporingsutstyret kan settes på biler, gjenstander og personer og følge deres nøyaktige bevegelser, sier Olafsen.

I tirsdagens Tabloid på TV 2 røpet statsminister Jens Stoltenberg (Ap) at alle medlemmene av regjeringen legger fra seg mobiltelefonen før de går inn i viktige møter, for å unngå avlytting. Og Stoltenberg er ikke paranoid, skal vi tro Olafsen.

- Det er enkelt å avlytte mobiltelefoner. I dag kan man overføre programvare til mobiltelefoner, for eksempel via bluetooth (blåtann), som gjør det mulig å avlytte mobiltelefonen, drive romavlytting eller SMS-overvåking, sier han. (©NTB)

Les også:

Industrispionasje et økende problem

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus