- Enkelt å avlytte mobiler

Snushaner har mye å velge i. Det er best å holde et godt grep om mobilen for å unngå avlytting og snoking i personlige tekstmeldinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Det er enkelt å avlytte mobiltelefoner, sier Frode Olafsen ved SpyShop i Oslo. Illustrasjonsfoto: Scanpix-Det er enkelt å avlytte mobiltelefoner, sier Frode Olafsen ved SpyShop i Oslo. Illustrasjonsfoto: Scanpix

- Det vi selger mest av er lydopptakere og videoutstyr. Den minste digitale lydopptakeren har en varighet på 75 timer og er ikke mer enn 3 centimeter lang, sier Frode Olafsen ved SpyShop i Oslo.

Forretningen hans tilbyr en mengde utstyr til avlytting og overvåking. I sortimentet finnes mikrofoner som kan ta opp lyd på 17 meters hold og enheter som loggfører alt hva et PC-tastatur skriver. Sporingsutstyr er også populært.

- GPS-sporingsutstyret kan settes på biler, gjenstander og personer og følge deres nøyaktige bevegelser, sier Olafsen.

I tirsdagens Tabloid på TV 2 røpet statsminister Jens Stoltenberg (Ap) at alle medlemmene av regjeringen legger fra seg mobiltelefonen før de går inn i viktige møter, for å unngå avlytting. Og Stoltenberg er ikke paranoid, skal vi tro Olafsen.

- Det er enkelt å avlytte mobiltelefoner. I dag kan man overføre programvare til mobiltelefoner, for eksempel via bluetooth (blåtann), som gjør det mulig å avlytte mobiltelefonen, drive romavlytting eller SMS-overvåking, sier han. (©NTB)

Les også:

Industrispionasje et økende problem

Personvernpolicy