Avverget massive bombeangrep

Både diskoteker, flyplasser og barer skulle rammes i bombeangrepene som ble planlagt i Tyskland, hevder myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre hadde skaffet seg store mengder sprengstoff og planla massive bombeangrep, opplyste riksadvokat Monika Harms på en pressekonferanse onsdag formiddag. Angrepene ville blitt større og gjort mer skade enn bombene i både Madrid og London, ifølge Jörg Ziercke, Tysklands føderale kriminalpolitisjef.

De tre mistenkte skal ha hatt bånd til al-Qaida, hadde fått opplæring i Pakistan og omtales som fanatikere som ville delta i jihad (hellig krig). To er tyske statsborgere, mens den tredje er tyrkisk. Alle tre skal ha vært fylt av hat mot USA.

Målet var å utløse flere bomber samtidig mot steder hvor det vanligvis er mange amerikanere, men også vanlige tyskere ville trolig blitt rammet av angrepene, ifølge Harms.

Mennene hadde greid å få tak i 730 kilo hydrogenperoksid, et materiale som skulle brukes til å lage bomber som lignet på dem som ble brukt under terrorangrepet i London i juli 2005. Dette er nok til å lage bomber som tilsvarer 550 kilo TNT, langt mer enn hva som ble brukt i London der 56 mennesker ble drept.

De tre kom i politiets søkelys første gang da de ble observert ved en amerikansk militærbase i slutten av 2006. (©NTB)

Personvernpolicy