Klaxons vant Mercury-prisen

Klaxons vant Mercury-prisen
Klaxons vant Mercury-prisen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Noe overraskende mottok Klaxons den prestisjefylte Mercury Music Prize for sitt debutalbum «Myths Of The Near Future» i London i går kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er i henhold til Mercury-juryen den beste utgivelsen gjennom det siste året.Dette er i henhold til Mercury-juryen den beste utgivelsen gjennom det siste året.

De var ikke forhåndsfavoritter, og ble selv overrasket over å bli tildelt den høythengende prisen. Nationwide Mercury Prize, som er det offisielle navnet på prisen, deles ut en gang i året, og bare en av de 12 nominerte vinner. I fjor vant Arctic Monkeys, mens PJ Harvey og Badly Drawn Boy er blant de tidligere vinnere.

- Dette er for mye, sa en av bandets to vokalister James Righton til britisk presse etter overrekkelsen i går kveld. - Det verste var å sitte der i to timer uten å vite om vi ville vinne. Dette betyr enormt mye for oss, tilføyde bandkompis Jamie Reynolds.

- Mercury handler om å skyve musikken fremover, og det er akkurat det vi føler vi har gjort. Det er fantastisk at folk har merket seg dette, la han til.

Righton forklarer at de har vært motiverte av fjorårsvinnerne Arctic Monkeys.

- For et år siden befant vi oss i studio for å spille inn dette albumet og jeg husker vi så på TV at Arctic Monkeys vant. Da vi så det tenkte vi at vi er nødt til å lage et nytt album.

Like etter at de gikk ned fra scenen fortalte Simon Taylor at de ble overveldet over å ha vunnet, og ga honnør til felles nominerte Bat For Lashes og Amy Winehouse som han mente lå langt bedre an til å vinne enn Klaxons.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi hadde jo et ørlite håp, men var rimelig sikre på at enten Amy Winehouse eller Bat For Lashes skulle strekke det lengste strået, fortalte James Righton til NME.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amy gjorde comeback på scenen
Amy Winehouse var utpekt som forhåndsfavoritt til å vinne Mercury-prisen for sitt album «Back To Black», men måtte altså til slutt se seg slått av Klaxons. Hun gjorde likevel en overraskende liveopptreden fra scenen, noe som var uventet med tanke på den vanskelige perioden hun er inne i.

Winehouse har nylig vært på rehabilitering for sine narkotikaproblemer, og ikke mange forventet at hun skulle opptre, selv om det i og for seg var forhåndsannonsert sammen med flere av de øvrige nominerte.

Bare det å bli nominert til Nationwide Mercury Prize anses å være en stor ære, så det å vinne henger ikke rimelig høyt. Juryen som står bak nominasjonene mener å ha plukket ut de 12 aller beste albumutgivelsene gjennom det siste året.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Følgende utgivelser var nominert i år:

Arctic Monkeys: «Favourite Worst Nightmare»
Bat For Lashes: «Fur And Gold»
Jamie T: «Panic Prevention»
Maps: «We Can Create»
Dizzee Rascal: «Maths And English»
Young Knives: «Voices Of Animals And Men»
Fionn Regan: «The End Of History»
Amy Winehouse: «Back To Black»
The View: «Hats Off To The Buskers»
Klaxons: «Myths Of The Near Future»
Basquiat Strings: «Basquiat Strings With Seb Rochford»
New Young Pony Club: «Fantastic Playroom»