Reporter spilte seer på VGs nett-TV

VG Nett lot en av sine egne journalister opptre som velger på nett-TV under en utspørring av politikere. – Uakseptabelt, mener lederen i Norsk Presseforbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Tirsdag ble tidenes første direktesendte partilederutspørring på nett-TV her i landet overført. Lederne for de åtte største partiene svarte på spørsmål fra lesere og seere. Men en av «seerne», som ble introdusert som Hallstein Røyseland fra Kvinesdal, viste seg å være VG-journalist.

- Det burde VG Nett holde seg for god til, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Presseforbundet til fagbladet journalisten.no.

- Seerne og lytterne skal vite at det er en VG-journalist som stiller spørsmål til politikerne, sier han.

Redaksjonssjef Espen Egil Hansen i VG Nett forklarer at videoinnslaget med egen journalist var ment som en test, men at spørsmålet var så godt at det likevel ble brukt under sending.

- Jeg var ikke veldig begeistret. Men da var det så mye nerver, siden det var første gang vi hadde en slik sending, at vi bestemte oss for å la det gå, sier Hansen til journalisten.no. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus