Springsteens dødehavsruller

Bruce Springsteen-fansen lengter til oktober. Da han slipper han ny plate og har turnestart i USA. Samtidig presenterer Vini «Mad Dog» Lopez, The E Street Bands opprinnelige trommis, låtene som ble sk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjør gamle skatter tilgjengelige igjenGjør gamle skatter tilgjengelige igjen

Februar 1974:

Etter en tids interne konflikter forlater Vini Lopez The E Street Band.

Juli 2003:

Backstage på Giants Stadium utenfor New York får han Springsteens velsignelse til å spille inn låtene fra tiden med bandet Steel Mill. - Det sirkulerer noen bootlegs, men alle låter skitt. Derfor er det på tide å at folk får vite hva dette bandet egentlig handler om, sier Lopez.

- Og alt er bra med Springsteen?
- Ja visst! Jeg fikk sparken fordi jeg ikke likte hva som skjedde med bandet da Mike Appell ble manager. Men Bruce og jeg har aldri vært uvenner. Vi ønsket hverandre lykke til, og det som skjedde med «Born To Run» senere er en helt annen historie.

Hardcore-fansen vet allerede at Steel Mill (Springsteen, Lopez, Federici, Vinnie Roslin/Steven van Zandt, Robbin Thompson) spilte tungrock, influert av The Allmann Brothers og Jimi Hendrix, og at bandet hadde etn voksende tilhørerskare i New Jersey og Virginia mellom 1969 og 1971. Nå sender Lopez budskapet fra den gang til resten av verden, med nyinnspillinger som distribueres av Mega International Records og som skal være klart for nedlasting fra og med 2. oktober.

«The Dead Sea Chronicles» er platens tittel, og låtene er Springsteens originale. Men dette prosjektet lever altså videre gjennom Vini Lopez, et knippe mindre kjente New Jersey-musikere, samt 71-åringen Carl «Tinker» West, Still Mill-manager både den gang og nå.

- Bare noen uker før utgivelse føles det som vi befinner oss i et limbus, men jeg regner med turne, både i USA og i Europa, sier Vini «Mad Dog» Lopez.

Artikkelen er tidligere publisert på Rootsy.nu

Personvernpolicy