Gir 1,2 millioner til by:Larm

Gir 1,2 millioner til by:Larm
Gir 1,2 millioner til by:Larm

Kommunalminister Åslaug Haga delte i formiddag på vegne av Kommunal- og regionaldepartementet ut 1,2 millioner kroner i støtte til by:Larm-prosjektet Nisjelandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Paul A. Nordal
Kommunalminister Åslaug Haga deler ut 1,2 mill. til by:Larm-prosjektet Nisjelandet.

Kommunalministeren gir by:Larm 1,2 millioner kronerKommunalministeren gir by:Larm 1,2 millioner kroner

- Jeg er imponert over hva by:Larm får til. Bakmennene er en gjeng med ildsjeler som betyr mye for musikkmiljøet i Norge, sa kommunalministeren under pressekonferansen på Café Mono tirsdag formiddag.

Det er ikke første gang statsråden engasjerer seg i by:Larm. I 2000 hadde hun som daværende kulturminister æren av å stå for den offisielle åpningen av den tredje utgaven av by:Larm i Bergen.

Ønsker flere med seg
by:Larm-general Erlend Mogård Larsen inviterer folk i bransjen, media og kulturarbeidere til å bidra til å finne aktuelle artister til by:Larm 2008, som går av stabelen i Oslo fra 21. til 23. februar neste år.

- Det har med teft å gjøre. Vi ser også etter artister som kan nå utover landegrensene, og det trenger ikke nødvendigvis bare være det mest kommersielle, sa Larsen og pekte på Kaizers Orchestra og 120 Days som eksempler på band som har nådd utover landegrensene med sine særegne uttrykk, sa han.

- by:Larm bidrar til å synliggjøre kvalitetene som finnes i bygda og viser resten av landet at det går an å leve moderne også i distriktene, fortalte Haga før hun tok frem konvolutten med innholdet som beviser at stiftelsen by:Larm er tildelt 1,2 millioner kroner i støtte.

Med dette beløpet har by:Larm sikret seg nærmere halvparten av summen som er satt av til den av festivalene som tildeles knutepunktfestival-status senere i høst. Her er by:Larm fremdeles en aktuell kandidat, i hard konkurranse med Øyafestivalen, Hovefestivalen og Storåsfestivalen. Det gjenstår å se om dagens støtteerklæring har svekket stiftelsens muligheter til å få tildelt knutepunkt-status.

Trivdes i hverandres selskapTrivdes i hverandres selskap

Gleder seg til samarbeidet
- Dette er bare første skrittet, men vi håper det blir så bra at vi kan fortsette samarbeidet fremover. Vi gleder oss enormt til å arbeide sammen med dere, avrundet Haga før hun overrakk by:Larm-lederne brevet med bekreftelsen fra Kommunal- og regionaldepartementet.

Seansen ble avsluttet med det unge og fremadstormende Finnsnes-bandet som sjarmerte kommunalministeren og alle andre i lokalet med sine lokale historier fra fiskeværet i Nord-Norge. Dette mikset de sammen med engelske og tyske sangtekster akkompagnert av særegne sigøynerpunk-toner til stor jubel.

Det er garantert ikke siste gang vi hører fra dette bandet, som også gjorde fin figur under årets Trænafestival i Sandnessjøen.

Personvernpolicy