Bush møtes av sterke protester i Australia

President George W. Bush kan under sitt besøk i Australia vente seg sterke protester mot amerikanernes Irak-politikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sydney (NTB-AFP): Australias statsminister John Howard er en av Bushs mest lojale støttespillere, men et flertall av australierne mener likevel at Bush er den verste presidenten i USAs historie, viser en meningsmåling. 52 prosent betegner ham som den verste, mens kun 32 prosent er uenige. Resten av de spurte vet ikke, ifølge undersøkelsen som antikrigsorganisasjonen MAPW står bak.

– Australiere er ikke antiamerikanske. De er imot politikken til George Bush, spesielt invasjonen i Irak, sier talsmann for MAPW Robert Marr.

I Sydney er det planlagt en større demonstrasjon mot Bush lørdag. Det er ventet at 20.000 mennesker vil delta i marsjen som arrangeres av en gruppe kalt Stop Bush Coalition.

Politiet i Sydney forsøkte tirsdag å gå rettens vei for å få demonstrasjonen stanset, ettersom de mener den utgjør et større sikkerhetsproblem under Bushs besøk.

Lørdag starter også toppmøtet i samarbeidsorganisasjonen for Asia-Stillehavsområdet (APEC) hvor Bush møter ledere fra 20 andre land. Blant temaene er økonomisk samarbeid og klimaspørsmål, men det er også ventet diskusjoner om atomprogrammet i Nord-Korea og utviklingen i Irak. (©NTB)

Personvernpolicy