Flere pågrepet for terrorplaner i Danmark

Politiets etterretningstjeneste i Danmark (PET) har arrestert en rekke personer som er mistenkt for å planlegge en terrorhandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

København (NTB-Ritzau): Politiet mener de arresterte var i ferd med å planlegge en terroraksjon der de skulle ta i bruk sprengstoff, melder det danske nyhetsbyrået Ritzau. Pågripelsene skjedde i København-området natt til tirsdag etter lengre tids overvåking, opplyser PET i en pressemelding.

Politiets etterretningstjeneste opplyser at de vil holde en pressekonferanse om arrestasjonene klokken 12 tirsdag.

Fremstilles

Påtalemyndigheten vil kreve flere av de mistenkte varetektsfengslet under et rettsmøte i Københavns Byret.

Politiet var tilsynelatende fortsatt i gang med ransakinger og undersøkelser tirsdag morgen, blant annet på en adresse i København.

Det er tredje gang i løpet av de siste to årene at PET gjennomfører en større aksjon mot personer som anklages for å være innblandet i terror.

I februar ble en ung dansk muslim dømt til sju års fengsel for å ha deltatt i planleggingen av en terrorhandling etter at to menn ble arrestert i Sarajevo med 19 kilo sprengstoff i en leilighet.

Rettssak

I september i fjor ble en rekke familier i Odense vekket under en større politiaksjon da PET mente å ha sporet opp et farlig nettverk. Fire personer er senere siktet for å ha planlagt å sprenge en eller flere bomber. Rettssaken innledes onsdag.

I april ble dessuten en marokkansk-født danske dømt til tre år og seks måneders fengsel for å ha oppfordret muslimer til å delta i hellig krig. (©NTB)

Personvernpolicy