Flere pågrepet for terrorplaner i Danmark

Politiets etterretningstjeneste i Danmark (PET) har arrestert en rekke personer som er mistenkt for å planlegge en terrorhandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

København (NTB-Ritzau): Politiet mener de arresterte var i ferd med å planlegge en terroraksjon der de skulle ta i bruk sprengstoff, melder det danske nyhetsbyrået Ritzau. Pågripelsene skjedde i København-området natt til tirsdag etter lengre tids overvåking, opplyser PET i en pressemelding.

Politiets etterretningstjeneste opplyser at de vil holde en pressekonferanse om arrestasjonene klokken 12 tirsdag.

Fremstilles

Påtalemyndigheten vil kreve flere av de mistenkte varetektsfengslet under et rettsmøte i Københavns Byret.

Politiet var tilsynelatende fortsatt i gang med ransakinger og undersøkelser tirsdag morgen, blant annet på en adresse i København.

Det er tredje gang i løpet av de siste to årene at PET gjennomfører en større aksjon mot personer som anklages for å være innblandet i terror.

I februar ble en ung dansk muslim dømt til sju års fengsel for å ha deltatt i planleggingen av en terrorhandling etter at to menn ble arrestert i Sarajevo med 19 kilo sprengstoff i en leilighet.

Rettssak

I september i fjor ble en rekke familier i Odense vekket under en større politiaksjon da PET mente å ha sporet opp et farlig nettverk. Fire personer er senere siktet for å ha planlagt å sprenge en eller flere bomber. Rettssaken innledes onsdag.

I april ble dessuten en marokkansk-født danske dømt til tre år og seks måneders fengsel for å ha oppfordret muslimer til å delta i hellig krig. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus