Audrey Horne: «Le Fol» (Indie Recordings/Indie Distribution)

Et friskt pust fra vestlandet

Audrey Horne har skrevet et knippe låter som virkelig kryper inn under huden på deg hvis du har litt tid å avsette. Stemningsfull, melodiøs tungrock er oppskriften.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med platen «No Hay Banda» fikk bergenserne i Audrey Horne Spellemannsprisen i metallklassen 2005. Noe overraskende kanskje, da denne klassen har vært forbeholdt våre kjære black metal band de seneste årene. Nå har Audrey Horne medlemmer med både fortid og nåtid i kjente band som Enslaved og Gorgoroth, men bortsett fra noen få virkemidler har bandet svært lite til felles med denne genren.

Audrey Horne rører godt om i inspirasjonsgryten og kommer opp med et brygg som er vanskelig å sette i bås. Påvirkningen fra Faith No More er åpenbar, små doser Tool og Red Hot Chili Peppers er tilsatt, mens både produksjon og arrangering bærer preg av at gutta har lånt et halvt øre til kontemporær amerikansk metall. Noen av arrangementene minner også om Enslaved på sitt mest episke.

Lydbildet er åpent og preges i høy grad av gjestemusiker Herbrand Larsens keyboard og bandleder Arve Isdals malende gitar. Vokalist Toschie leverer med stor autoritet og viser at han behersker flere uttrykksformer. Han høres like komfortabel ut enten han synger melodiøst, rolig eller aggressivt.

Låtmaterialet på «Le Fol» er både jevnt og sterkt, men noen av sporene trenger lengre tid på å nå inn til lytteren enn andre. Produktet er også variert nok til at det kan settes en holdbarhetsdato et godt stykke frem i tid. Høydepunktene så langt er den atmosfæriske åpningen «Last Chance For A Serenade», «Jaws», «In The End», «Hell Hath No Fury» og «I Wish You Hell».

Dersom Audrey Horne får muligheten til å promotere denne utgivelsen skikkelig på veiene, kan de fort selge et anselig antall plater. Flere av sporene er også potensielt radiomateriale. Om det blir noen ny Spellemannspris er selvfølgelig umulig å spå, men Audrey Horne har om ikke annet lagt inn en sterk søknad.

Karakter: 7 av 10

Personvernpolicy